Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Narenciye işçileri, yevmiye fiyatlarına tepkili

Narenciye işçileri, yevmiye fiyatlarına tepkili

Adana'nın Kozan ilçesinde narenciye işçileri, Adana Valiliğinin açıkladığı yevmiye fiyatlarının bölgedeki işverenler tarafında uygulanmadığını savunarak bahçe sahiplerine tepki gösterdi.

Adana'nin Kozan ilçesinde narenciye isçileri, Adana Valiliginin açikladigi yevmiye fiyatlarinin bölgedeki isverenler tarafinda uygulanmadigini savunarak bahçe sahiplerine tepki gösterdi.

Her yil Adana Valiligi tarafindan açiklanan fiyatin Kozan'da isverenler ve bahçe sahipleri tarafindan uygulanmadigini kaydeden isçiler, geçen yil 106 TL yevmiye fiyatinin Kozan'da 78 TL olarak uygulandigini, bu yil 120 TL'nin altindaki bir rakama çalismayacaklarini söylediler.


Adana'nin Kozan ilçesinde narenciye isçi, elçi ve çavuslari yevmiye Adana'da uygulanan narenciye isçilerinin eylemine destek veren BBP Partisi Kozan Ilçe Baskani Gürdal Topal isçilerle birlikte yaptigi basin açiklamasinda, 'Kozan'da 3 yildan bu yana her dönem isçilerimizin haksiz rekabete ugradigini ifade ediyoruz. Bize hep denilen sezon ortasinda yevmiye degismez denildi. Biz de narenciyenin sezon baslangicinda Adana, Mersin, Hatay ve Çukurova bölgesinde alinan yevmiyenin kozanda olmasini istiyoruz. Kozan'da isçilerimizin hakkini kazaniyoruz. Adana'da 106 TL idi Kozan'da 80 TL'ydi.

 

Adana'da uygulanan ne ise ona raziyiz' diye konustu.Fatma Ates, 'Adana'daki fiyatin burada uygulanmasini istiyoruz. 24 yildir bu isi yapiyorum. Isçilerimizin hakkini yemesinler. Isçiler çalismiyorsa götürmesinler' dedi.Harun Güngör de Adana Kozan arasinda ayrimcilik var diyerek, 'Adana, Hatay, Mersin isçisi 106 milyon aliyor biz 85 milyon aliyoruz. Bu hak edilen para degil. Biz kasayi dolduruyoruz, bize bir kasa daha geliyor' dedi.Isçiler, basin açiklamasinin ardindan bu yil Çukurova'da uygulanan fiyatin Kozan'da uygulanmamasi durumunda bahçelere giymeyeceklerini ve haklarini istediklerini dile getirdiler.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli