Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Polis peş peşe baskın düzenledi...

Polis peş peşe baskın düzenledi...

Sahte parayla cep telefonu alınca yakalandılar

Sahte parayla cep telefonu alinca yakalandilar

Adana'da sahte parayla ikinci el cep telefonu satin alan kisi ile sahte paralari temin eden süpheli tutuklandi. Cep telefonunu alan sahsin geçen sene de sahte para kullanmaktan cezaevine girdigi, korona virüs izniyle çiktigi ögrenildi.Edinilen bilgiye göre, olay 30 Nisan Cuma günü merkez Seyhan ilçesine bagli Mithatpasa Mahallesi 58149 Sokak'ta meydana geldi.

 

Iddiaya göre, Tolga T. bir internet sitesine cep telefonunun satis ilani verdi. Ilani gören Veysi A. (30), Tolga T. ile irtibat kurup 2 bin 850 lira karsiliginda anlasip gece 03.30'da cep telefonunu almaya gitti.Veysi A., Tolga T.'ye toplam 57 adet 50 liralik banknot vererek cep telefonunu aldi.

Tolga T. ise eve gidip baktiginda paralarin sahte oldugunu, 19 paranin bir seri, 38'inin ise farkli bir seri oldugunu fark etti.Genç adam durumu hemen polise bildirdi. Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügüne bagli Mali Büro ekipleri de ihbar üzerine harekete geçti. Ekipler kisa sürede Veysi A.'yi gözaltina aldi.

 

Veysi A. ise ifadesinde sahte paralari Ibrahim D.'den aldigini söyledi.Ekipler bunun üzerine Ibrahim D.'yi de gözaltina aldi. Ibrahim D. ifadesinde sahte paralari Veysi A.'ya verdigini kabul etti. Sahte paralara el konulurken zanlilar çikartildigi mahkemece tutuklandi.Öte yandan, Veysi A.'nin 13 Ocak 2020 tarihinde sahte para kullanmaktan cezaevine girdigi, 15 Nisan 2020'de ise korona virüs izniyle çiktigi ögrenildi.

 

5 milyon 550 bin kaçak makaron ele geçirildi

Ayrica yine Adana'da polisin yaptigi operasyonda 5 milyon 550 bin kaçak makaron ele geçirildi.Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügüne bagi Kaçakçilik Büro Amirligi ekipleri kentte kaçakçiligi önlemek için çalisma baslatti. Çalismada, 3 ayri adreste kaçak ürün oldugu bilgisine ulasti. Bu bilgi üzerine polis adreslere es zamanli baskin yapti. Baskinda 5 milyon 550 bin kaçak makaron ele geçirildi. Polis olayla ilgili 4 zanliyi gözaltina aldi.Zanlilar sorgulandiktan sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligine çikarilan zanlilar adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.



  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false