Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SALTUK: 1 MAYIS, BİRLİK MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

SALTUK: 1 MAYIS, BİRLİK MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

Saltuk: Virüs bahanesiyle en büyük zararı emekçiler görüyor

DSP Adana Il Baskani Erhan Saltuk, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Bayrami nedeniyle bir  mesaji yayinladi

Saltuk: Virüs bahanesiyle en büyük zarari emekçiler görüyor

DSP Adana Il Baskani Erhan Saltuk, bu yil da tüm dünyada oldugu gibi, ülkemizde de korana virüs salgini nedeni ile meydanlara çikamamanin buruklugunu yasadiklarini söyledi. Virüs bahanesi ile de ülkemizde en büyük zarari emekçilerin gördügünü anlatan Baskan Saltuk, “Ama en önemlisinin saglik oldugu bilinci ile saglik emekçileri basta olmak üzere tüm emekçilere ve insanliga saglikli bir yasam diler, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Bayramlarini kutlarim.”dedi.

“SALGIN NEDENIYLE MEYDANLARA ÇIKAMAMANIN BURUKLUGUNU YASIYORUZ”

Baskan Saltuk, açiklamasinda; “Ülkemizde oldugu gibi tüm dünyada isçi sinifinin, emekçinin, köylünün; tüm çalisanlarin dayanisma ve onurlu mücadelesinin dile geldigi, haykirildigi ve haksizliga dur denildigi 1 Mayis Birlik Mücadele ve Dayanisma günüdür.  Insanca çalismak ve yasamak isteyen, demokrasi, özgürlük, esitlik ve baris özlemlerini, dünyanin dört bir yanina duyurmak isteyen milyonlarca insanin kalbi ayni duygularla atiyor, ancak tüm dünyayi saran COVID-19 virüsü salgini nedeniyle meydanlara çikamamanin buruklugunu yasiyoruz.  Emek kutsaldir, emek çatlayan el, kirilan tirnak, eve yorgun argin gelen baba, fedakârliktan beli bükülen annedir. Onun için emege ve alin terine sahip çikmaliyiz DSP Adana Il Baskanligi olarak, tüm emekçiler için, daha iyi bir çalisma ve yasam kosullari yaratilmasi, eksiksiz sendikal haklarin saglanmasi, is hayatinda ayrimciliga son verilmesi, çalisma yasaminda uluslararasi kriterlerin kabul edilmesi, herkesin insan onuruna yarasan bir ise ve yasanabilir ücrete sahip olmasi, isyerinde, toplumda ülkemizde ve dünyada barisin saglanmasi ana dilegimizdir.” dedi.

 Bu duygu ve düsüncelerle DSP Adana Il Baskanligi olarak, bütün emekçilerin, çalisanlarin 1 Mayis Emek ve Dayanisma Gününü kutladigini söyleyen Baskan Saltuk, “Inaniyorum ki; biz bu ülkeye toplumsal barisi getirecegiz ve hep birlikte baris içinde yasayacagimiz özgür bir ülke kuracagiz. Bugüne kadar bu mücadele ugruna canlarini ve özgürlügünü feda eden kardeslerimi saygiyla aniyorum.” ifadelerini kullandi.(YAVUZ MEDYA)

 


  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli