Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Saltuk; “19 Mayıs 1919, Türk milletinin bağımsızlığa doğru attığı ilk adımıdır.

Saltuk; “19 Mayıs 1919, Türk milletinin bağımsızlığa doğru attığı ilk adımıdır.

DSP Adana İl Başkanı Erhan Saltuk,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı Yayınladı

DSP Adana Il Baskani Erhan Saltuk,19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami mesaji Yayinladi

''Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikarak Milli Mücadele’yi baslatmasinin 102. yil dönümü ve Gençlik ve Spor Bayrami dolayisi ile yayinladigi mesasda su cümlelere yer veren DSP Adana Il Baskani Erhan Saltuk; 19 Mayis 1919, Türk milletinin bagimsizliga dogru attigi ilk adimidir.

Bizler için 19 Mayis 1919 siradan bir tarih degil, bagimsizlik ve kurtulusun ayak seslerinin simgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bagimsizlik atesini Anadolu’da yakmak için büyük bir umut ve kararlilikla adim attigi o gün, Cumhuriyetimizin de temellerinin atildigi gündür.

Ulu Önder Gazi Mustafa Atatürk’ün özgürlüge uzanan bu tarihi adimi, bagimsizligina düskün olan halkimizin esaret zincirlerini kirip, asla boyunduruk altinda yasamayacagini tüm dünyaya ilan ettigi bir dönüm noktasidir. Isgal altindaki bir milletin her anlamda umutlarinin yeserdigi ve daha sonra da bagimsizliga uzanan zorlu bir yolun baslangici olan 19 Mayis, ülkemizin gelecegi olan gençlere armagan edildi.

Bütün ümidini gençlere baglayan Atatürk’ün yolumuzu aydinlatan fikirlerini ve ilkelerini 102 yil önceki kararlilikla gelecek nesillere aktarmaya devam edecegiz.

Bu duygu ve düsüncelerle basta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün aziz sehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle aniyor, ülkemizin aydinlik gelecegi olan gençlerimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyorum.”dedi



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı