Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SALTUK: NEVRUZ KARDEŞLİK VE BARIŞ DEMEKTİR

SALTUK: NEVRUZ KARDEŞLİK VE BARIŞ DEMEKTİR

DSP adana il Başkanı Erhan Saltuk,21 Mart Nevruz Bayramı Dolayısıyla bir mesaj yayınladı

DSP adana il Baskani Erhan Saltuk,21 Mart Nevruz Bayrami Dolayisiyla bir mesaj yayinladi

Baskan Saltuk,Mesajin da “Baharin ilk günü”, “yeni gün” anlamlarina gelen Nevruz, binlerce yildir Asya’nin bozkirlarindan Balkanlara, Ortadogu’dan,  Anadolu’ya kadar genis bir cografyada yasayanlarin; bahari, tabiati, bereketi, dilekleri, dualari birlikte büyütüp paylasmalarinin ve zenginlestirmelerinin adidir.  Genis bir cografyanin ortak zenginligi olan Nevruz, kardes ülke ve topluluklarla Türk milleti arasindaki tarihsel ve kültürel baglarin  en önemli  örneklerindendir.
Tabiattan ilham alarak insan hayatina farkli bir hareketlilik kazandiran Nevruz hepimizin ortak degeri, itinayla yasatilmasi gereken önemli bir ananedir. Nevruz’un özünde var olan degerler isiginda kutlanmasini, milletimizin birlik ve bütünlügünü perçinleyen, aramizdaki sarsilmaz kardeslik ve dayanisma hissiyatini kuvvetlendiren zenginligimiz olarak görüyoruz. Gece ile gündüzün esitlendigi yilin en adaletli gününün kutlanmasin da, farkliliklarimizin ve çesitliliklerimizin  bizleri ayristiran degil, aksine bütünlestiren unsurlar oldugunun bilinciyle hareket ediyoruz.
Hedeflerine ulasmis, her alanda standartlarinin seviyesini yükseltmis, güçlü, hür ve demokratik bir Türkiye’yi hep birlikte insa ederek  mutlu ve huzurlu günleri kucaklayacagimiza; birbirimizi anlayarak degerlerimize saygi göstererek güzel yarinlarin temellerini birlik ve beraberlik içerisinde atacagimiza inancimiz tamdir.
Bu anlayisla bolluk ve bereketin isareti Nevruz’un Ülkemizde ve Dünyada Bayram coskusuyla kutlanarak her seyin daha iyi ve daha güzel olmasi yönünde yeni baslangiçlar ve umutlar olusturmasini diler, saygi ve  sevgilerimi sunarim” dedi…

 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli