Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

SARIÇAM’DA KURBAN SATIŞ YERLERİ HAZIR

SARIÇAM’DA KURBAN SATIŞ YERLERİ HAZIR

Sarıçam Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında kurban satış ve kesim yerlerini belirledi. İlçede üç noktada kurulan geçici hayvan pazarında, kurbanlık satışları başladı.

SARIÇAM’DA KURBAN SATIS YERLERI HAZIR

 

Sariçam Belediyesi yaklasan Kurban Bayrami hazirliklari kapsaminda kurban satis ve kesim yerlerini belirledi. Ilçede üç noktada kurulan geçici hayvan pazarinda, kurbanlik satislari basladi.

Sariçam Belediyesi 20 Temmuz'da baslayacak olan Kurban Bayrami hazirliklari kapsaminda ilçede kurban satis ve kesim yerlerini belirledi. Zabita Müdürlügü ekipleri ve Kirsal Hizmetler Müdürlügü ekiplerince, Orhan Gazi Mahallesi Adnan Kahveci Bulvari'nda, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Ulubatli Hasan Bulvari Yüzme Havuzu yaninda belirlenen noktada hem satis hem kesim, Gültepe Mahallesi Çatalan Caddesi üzerinde ise kurban satislarinin gerçeklestirilecegi bildirildi.

Pandemi kosullari kapsaminda tüm önlemleri aldiklarini belirten Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, Sariçam Belediyesi olarak ilçe sakinlerinin kurban ibadetlerini sorunsuz bir sekilde yerine getirebilmeleri için gerekli önlemleri aldiklarini söyledi.

Kurban bayrami süresince kurban satis ve kesim yerlerinde ekiplerin sürekli denetimde olacaklarini belirten Baskan Uludag, hijyen kurallarina azami uyulmasi noktalarinda da uyarilarda bulundu.

“KURBAN KESIM VE SATIS NOKTALARIMIZDA HIJYEN ÜST SEVIYEDE”

Havalarin sicak olmasi nedeni ile kurbandan geriye kalan sakatat türü atiklarin sokaklara gelisi güzel atilmamasi gerektiginin altini çizen Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag sözlerine söyle devam etti “ 20 Temmuz’da baslayacak olan Kurban Bayrami dolayisi ile tüm önlemlerimizi aldik. Kurban kesim ve satis noktalarinda hijyen kurallarini üst seviyede tutuyoruz. Havalarin sicak olmasi sebebi ile ilçemizde kurban atiklari için vatandaslarimiza çöp poseti dagitiyoruz. Böylece sokaklara ve çöp kutularina gelisigüzel kurban atiklarinin atilmasinin önüne geçmek istiyoruz. Bunun yaninda kurban kesim yerlerimizde uzman kasaplar esliginde vatandaslarimiz kurbanliklarini Islami kurallara uygun olarak güvenle kesim yaptirabilirler. Ayrica hemsehrilerimizden, kurban vecibelerini yerine getirirken, korona virüs tedbirlerine titizlikle uymalarini rica ediyorum. Bu vesile ile tüm Islam âleminin Kurban Bayrami kutlar, kardesligimizi normallesme süresinde en güzel sekilde yasayabilecegimiz bir bayram olmasini temenni ederim.' diye konustu.



  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli