Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sarıçam Belediyesi'nden farkındalık eğitimi...

Sarıçam Belediyesi

Sarıçam Belediyesi'nden farkındalık eğitimi...

Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetim Baskanliginca 2021 yilinin Afet Egitim Yili ilan edilmesi dolayisiyla Adana Il AFAD Müdürlügünce Sariçam Belediyesi personeline olasi bir deprem, heyelan, yangin ve sel aninda alinmasi gereken önemlerle ilgili '  Afet Farkindalik Egitimi' verildi. Sariçam Belediyesi Ömer Çelik Toplanti Salonunda, AFAD Adana ekiplerince verilen egitimde olasi bir afet durumunda alinmasi gereken önemler anlatildi. Dogal afet olaylari öncesinde ve sonrasinda neler yapilmasi gerektigi ile ilgili bilgiler verildi.

Olasi afet durumunda önceden alinmis önlemlerin çok ise yaradiginin altini çizen AFAD Adana Temel Afet Bilinci Egitmeni Ali Alkan, afetler konusunda farkindaligin gelistirilmesi, afetlerde risk azaltma ve önlem alma konusunda davranis degisikligi olusturulmasi gerektigini belirtti. Alkan bu amaçla baslatilan egitimin önemine degindigi konusmasinda sunlari söyledi; ' Deprem kusaginda yer alan ülkemizde her an için depreme hazirlikli olmaliyiz. Depreme hazirlikta öncelikli olarak ailede planlama yapilmalidir. Depremden korunmak için öncelikli olarak oturdugumuz evleri kontrol ettirelim. Hiç deprem yasamayacagiz diye bir sey yok ama ne zaman yasayacagimizi da bilemiyoruz, o yüzden hazirlikli olmaliyiz.' dedi

 

ULUDAG “AFETLERDE BILGISIZLIK ÖLDÜRÜYOR”

Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag, Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetim Baskanliginca 2021 yilinin Afet Egitim Yili ilan edilmesi dolayisiyla, afetler konusunda farkindaligin gelistirilmesi için Sariçam Belediyesi personeline böyle bir egitim verildigini belirtti. Deprem kusaginda yer alan ülkemizde toplum olarak afetler ve acil durumlarda bilinçli olmanin çok faydaligi oldugunu belirten Baskan Uludag sözlerine söyle devam etti; “ Yangin, deprem, sel baskinlari gibi afet durumlarinda bilinçli olmak çok önemli. Her bireyin yangin, deprem ve su baskinlari gibi acil durumlarda ne yapabilecegi bilgisine sahip olmasi gerekiyor. Afetlerden daha ziyade, bilgisizlik öldürüyor. Onun için bilinçli olmak gerekiyor. Eger her hangi bir afet aninda ne yapmamiz gerektigi bilincinde olursak bu tür durumlari daha az hasarla atlatma sansimiz olur. Afetlere karsi toplumsal bilincin artmasi için bu tür faaliyetlerimiz devam edecek.” diye konustu.

 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli