Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sarıçam Belediyesi'nden rekor fide dağıtımı

Sarıçam Belediyesi

Sarıçam’da bulunan üreticilere ilçenin beş farklı noktasından fide dağıtımı gerçekleştirecek olan Sarıçam Belediyesi, yöreye uygun domates, biber ve patlıcan gibi fidelerin dağıtımını gerçekleştirecek.

Sariçam Belediyesi ilçede artik geleneksel hale getirdigi fide dagitiminin bu sene ikincisini gerçeklestiriyor. Geçtigimiz yil üreticilere 126 bin sebze fidesi dagitan Sariçam Belediyesi “Sariçam Üretsin Fidesi Bizden Olsun” sloganiyla, bu yil sayiyi 440 bin fideye çikararak yeni bir rekora daha imza atiyor.

Sariçam’da bulunan üreticilere ilçenin bes farkli noktasindan fide dagitimi gerçeklestirecek olan Sariçam Belediyesi, yöreye uygun domates, biber ve patlican gibi fidelerin dagitimini gerçeklestirecek.
 

Fide dagitimindan ücretsiz faydalanmak isteyen vatandaslar Fidelerini Sariçam Belediyesi Bahçesi, Beyceli Mahallesi Saglik Ocagi Karsisi Bpet Petrol yani, Genis Yol üzeri Demir Market yani, Dilek Atlig Caddes Karadeniz Market yani ve Osman Gazi Mahallesi Bilge Kaan Ortaokulu önü Pazar Yeri’nde belirlenen noktalardan temin edebilecekler.
28 Nisan 2021 Çarsamba günü baslayacak fide dagitimi öncesi bir açiklama yapan Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag pandemi ile birlikte ortaya çikan üretim sikintisinin önüne geçmek için bu sene fide dagitiminda rekor bir sayi hedeflediklerini belirtti.

“HEDEFIMIZ HER YÖNÜYLE ÜRETEN BIR SARIÇAM”

Sariçam Belediyesi olarak ilçede bulunan her haneye fide ulastirmayi hedeflediklerini belirten Baskan Bilal Uludag vatandaslarin tarlasinda, bahçesinde ve en azindan balkonunda fide yetistirmelerini amaçladiklarini kaydetti. Hedeflerinin her yönüyle üreten, gelisen ve degisen bir Sariçam oldugunun altini çizen Baskan Uludag sözlerine söyle devam etti;“ Geçen sene ilçemiz genelinden 126 bin fide dagitimi gerçeklestirdik. Bu hizmetimiz Sariçamli hemsehrilerimizden yogun ilgi gördü. Bizde bu sene bu sayiyi rekor diyebilecegimiz bir sayi 440 bine çikarttik. Böylece pandemi ile birlikte ortaya çikan üretim sikintisina yerinde üretim anlayisiyla bir çözüm aradik. Burada amacimiz her yönüyle oldugu gibi, tarimda da üreten bir Sariçam amaçliyoruz. ”dedi.



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı