Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sarıçam'da sinekle mücadele başladı

Sarıçam

Yaptığı insan odaklı hizmet anlayışı ile ilçede yaşayan her kesimin takdirini toplayan Sarıçam Belediyesi, ilçede yaz aylarında vatandaşların korkulu rüyası haline gelen, halk sağlığını tehdit eden karasinek ile mücadele çalışmas

Yaptigi insan odakli hizmet anlayisi ile ilçede yasayan her kesimin takdirini toplayan Sariçam Belediyesi, ilçede yaz aylarinda vatandaslarin korkulu rüyasi haline gelen, halk sagligini tehdit eden karasinek ile mücadele çalismasi baslatti.

Sariçam Belediyesi Kirsal Hizmetler Müdürlügü Ekipleri, karasineklerin en çok üredigi ahirlar basta olmak üzere, sivrisineklerin larvalarini biraktigi, sulak ve bataklik alanlar ile besi ahirlari civarinda bulunan gübre dökülen alanlarda ilaçlama çalismasi gerçeklestiriliyor.

Insan sagligi açisindan tehlike arz eden karasinekle mücadelede etkin bir mücadeleye girecek olan ekipler, toplum sagligini korumak için ergin asamaya gelmeden larvalari üreme alanlarinda yok etmeyi amaçliyor. Ekipler ayrica, sulak alanlar basta olmak üzere kanallar, fosseptik çukurlari ve hayvan gübresi bulunan alanlarda ilaçlama yapiyor.
Günlük hayatta en çok karsilasilan canli türünün karasinekler olduguna dikkat çeken ekipler, Sariçam’da vatandaslardan gelen istek dogrultusunda karasinekle mücadeleye bahar ve yaz aylari boyunca devam edeceklerini kaydettiler.
Karasinekle mücadelede erken önlem almanin çok önemli olduguna dikkat çeken Sariçam Belediye Baskani Bilal Uludag karasinek sorununu kaynaginda çözeceklerini belirtti.

 

ULUDAG “MÜCADELEYI KAYNAGINDA BASLATTIK”

Kirsal mahallelerinde hayvan besiciliginin fazla oldugu Sariçam ilçesinde karasinek üremesine ana etken olan noktalarin ilaçlanacagini belirten Baskan Uludag sözlerine söyle devam etti; “ Bir tarafta modern binalarin yükseldigi yeni yüzüyle her geçen gün gelisen ve degisen bir Sariçam, diger yanda ise Büyüksehir Yasasiyla köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerimiz mevcut. Özellikle hayvanciligin ve besiciligin yaygin oldugu bu mahallelerimizde ahirlarin ve hayvan gübrelerinin bulundugu yerlerde karasinekler yaygin olarak üreme sansina sahipler. Bizde Sariçam Belediyesi olarak hayvan sagligi, insan sagligi ve çevre sagligini tehlikeye düsüren karasinekle mücadelemizi bugün baslattik. Ekiplerimizin ilaçlama çalismasi hayvanciligin yaygin oldugu mahallelerdeki ahirlarda yaz boyu talebe göre devam edecek. ”diye konustu.
Öte yandan teknik donanimli araçlar ve deneyimli elemanlarla yürütülen ilaçlama çalismasi, insan sagligina ve dogaya zarar vermeyen ilaçlarla gerçeklestirilecek.



  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli