Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sevgi Evi Çocukları ASKİ’de!

Sevgi Evi Çocukları ASKİ’de!

ASKİ’DEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

ASKI’DEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESI

Sevgi Evlerinde yasayan çocuklar, Çatalan Içme Suyu Aritma Tesisini gezerek, eglenceli dakikalar geçirdi. ASKI Genel Müdürü Nesrin Vursavus, çocuklara tesisi gezdirip tesis hakkinda bilgi paylasiminda bulundu.


22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle Adana ASKI Genel Müdürlügü, sosyal sorumluluk projesi kapsaminda sevgi evlerinde yasayan çocuklari Çatalan Içme Suyu Aritma Tesisini gezdirdi. Çocuklara suyun hangi asamalardan geçip, musluktan akacak hale nasil geldigi anlatildi. Çatalan Içme Suyu Aritma Tesisinin laboratuvar ve Scada (Merkez Kontrol Odasi) sistemleri de çocuklara gösterilerek bilgi verildi. Içme suyunun nasil aritildigi konusunda bilgi sahibi olan çocuklar, ilk defa bir aritma tesisi ziyaret ettiklerini söylediler.

22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle bir açiklama yapan ASKI Genel Müdürü Nesrin Vursavus,  ‘’Ülke olarak suyun degerini bilmeliyiz, tek bir damlasini dahi çok iyi degerlendirmeliyiz. Kaynaklari yerinde ve verimli kullanmak zorundayiz. Su tasarrufu konusunda halkimiza zaman zaman bilgilendirme yapiyoruz. Toplum olarak suyu tasarruflu kullanmaliyiz’’ dedi.
Gerçeklestirilen etkinlikle ilgili çocuklara suyun önemini, suyun tasarrufunu ve Adana’daki suyun serüvenini anlatan Vursavus,  ‘’çocuklar bundan çok mutlu oldular. Bizde çocuklarla bu özel günde birlikte olmaktan çok mutlu olduk’’ seklinde konustu.

 

ZEYDAN KARALAR ÇOCUKLARLA GÖRÜSTÜ

Sevgi Evlerinde yasayan çocuklara bir sürprizde Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar yapti. Video konferans yöntemiyle sunuma katilarak, çocuklarla bir süre sohbet etti. Programin sonunda sevgi evlerinde kalan çocuklara sürpriz hediyeler verildi.



  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli