Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Seyhan'a üç ödül birden!

Seyhan

Seyhan Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü Yeşilyurt Bilgi Evi Elektromobil Takımı’nın tasarlayıp ürettiği elektrikli araç “Seyhan”, Teknofest Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında üç ödül kazanarak büy?

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Gençlerimizin firsat verilirse her seyi basarabilecegini kanitlayan ‘Elektromobil’ takimimizi yürekten kutluyorum.  En verimli elektrikli araci üretmek üzere yola çikan gençlerimizin, ileriki süreçte kendilerini daha da gelistirip, hem ülke ekonomisine hem de dogaya ve çevreye yararli üretimler gerçeklestirecegine inaniyorum” dedi.
 
40 TAKIM YARISTI
 
TÜBITAK tarafindan bu yil ilk kez düzenlenen Teknofest Liseler Arasi Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarislari, ön elemeleri basariyla geçen 40 takimin katilimiyla geçtigimiz hafta sonunda Körfez Yaris pistinde gerçeklestirildi. Yarismada, Adana’dan Sehit Bora Süelkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ilhan Atis Anadolu Lisesi, Kurttepe Sehit Ali Öztas Mesleki ve Teknik Anadolu Lises ile Sariçam Spor Lisesinden 10 ögrenci ile 1 danisman ögretmenden olusan Elektromobil Takimi birincilik için ter döktü.
 
Resim önizlemesi
 
ÜÇ ÖDÜL BIRDEN
 
Evliligine ailesi karisanlara çok kötü haber!
Teknik donanimlarini ve tasarimlarini tamamen liseli gençlerin yaptigi elektrikli araçlarin birincilik mücadelesi verdigi yarismada Elektromobil Takiminin, Seyhan Belediyesi Kütüphane Müdürlügü Yesilyurt Bilgievi’nde mekanik ve elektronik egitimi aldiktan sonra üretip “Seyhan” adini verdigi elektrikli araç, ön elemeleri ve teknik kontrolleri basariyla tamamladi. 
 
Körfez Yaris Pistinde gerçeklestirilen ve 40 takimin katildigi yarismayi birincilikle tamamlayan “Seyhan”, ayrica “Tanitim Ve Yayginlastirma” ödülü ile “Ilk Yerlilik” ödülünü kazanarak yarismayi 3 ödülle tamamlayarak büyük bir basariya imza atti. “Elektromobil” takimina birincilik ödülünü 26 Eylül’de Atatürk Havaalani’nda düzenlenecek törende Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan takdim edecek.
 
GENÇLERIMIZE INANCIMIZ DA GÜVENIMIZ DE TAM
 
Yarismadan üç ödül kazanarak Adana’ya dönen “Elektromobil” takimini kutlayan Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, “Gençlerimize olan inancimiz da güvenimiz de tam. Gençlerimizin firsat verilirse her seyi basarabilecegini kanitlayan ‘Elektromobil’ takimimizi yürekten kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum. Gençlerimizin kendilerini daha da gelistirip, hem ülke ekonomisine hem de dogaya ve çevreye yararli üretimler gerçeklestirecegine inaniyorum” diye konustu.
 
 


Anahtar Kelimeler: Seyhan'a üç ödül birden!
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli