Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Seyhan Belediyesi hayvanlara da yardım elini uzattı...

Seyhan Belediyesi hayvanlara da yardım elini uzattı...

SEYHAN BELEDİYESİ YARALI HAYVANLARIN BAKIMI VE TEDAVİSİ İÇİN GÖREVDE

SEYHAN BELEDIYESI YARALI HAYVANLARIN BAKIMI VE TEDAVISI IÇIN GÖREVDE

Seyhan Belediyesi Saglik ve Veterinerlik Isleri Müdürlügü ekipleri Aladag yangininda yaralanan hayvanlarin bakimini yapip, yabani hayvanlar için besleme alanlari olusturdu. Adana’nin Aladag, Kozan ve Imamoglu ilçelerinde yasanan orman yanginlarina müdahale için arazöz, kepçe ve greyderlerle belediye ekiplerini seferber eden Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, yanginlarin söndürülmesinin ardindan da yangindan etkilenen insanlarin ve diger canlilarin yaralarini sarmak için belediye birimlerini harekete geçirdi.

SEYHAN BELEDIYESI YARALI HAYVANLARIN BAKIMI VE TEDAVISI IÇIN GÖREVDE

Yangin bölgesinde yasayan yurttaslarin barinma ve gida ihtiyaçlarinin karsilanmasi için Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri görevini sürdürürken, Saglik ve Veterinerlik Isleri Müdürlügü ekipleri de yanginda yaralanan hayvanlarin tedavisi ve bakimi için Aladag’daki yangin bölgesine hareket etti.

 

Ekipler, yanginin etkiledigi köylerdeki evleri tek tek ziyaret edip, yanginda yaralanan keçi, koyun, inek,  gibi büyük ve küçükbas hayvanlar ile köpek ve kedi gibi evcil hayvanlarin sirayla tedavisini ve bakimini yaptilar.

YABANI HAYVANLAR IÇIN BESLEME NOKTALARI OLUSTURULDU

Zabita Müdürlügü ekiplerinin de destegiyle Adana’da faaliyet gösteren fabrikalardan temin edilen yemek ve tavuk kirintilari da yangindan canli kurtulan sokak hayvanlari ve yabani hayvanlar için olusturulan besleme noktalarina birakildi.

Yangin bölgelerinde sadece insanlarin degil hayvanlarin da büyük zarar gördügünü belirten Saglik ve Veterinerlik Isleri Müdürü Veteriner Hekim Evren Sonyürek, “Yangin çikan köylerdeki evleri tek tek gezip ihtiyaçlari tespit ediyoruz. Ne yazik ki yanginlarda telef olan çok sayida hayvan var. Büyükbas ve küçükbas hayvanlarin tedavisini ve ilaçlamasini yapiyoruz. Sokak hayvanlari ve yabani hayvanlar için de besleme noktalari olusturup bu noktalara çesitli gida ürünleri biraktik. Dogada yasayan tilki, kurt, çakal gibi yabani hayvanlar bu sayede beslenebilecekler, ulasabildigimiz yarali hayvanlarin ise tedavisini yapmaya devam edecegiz” dedi.



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli