Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Seyhan Belediyesi kreş sayısını artırdı...

Seyhan Belediyesi kreş sayısını artırdı...

BAŞKAN AKAY, “KREŞLERİMİZ KADININ YAŞAMA KATILMASINI KOLAYLAŞTIRIYOR”

BASKAN AKAY, “KRESLERIMIZ KADININ YASAMA KATILMASINI KOLAYLASTIRIYOR”
 
Seyhan Belediyesi’nce projelendirilen ve SASA tarafindan yapimi üstlenilen Yesiloba Mahallesi “SASA Mehmet Erdemoglu Kresi” bitme asamasina geldi. 3 katli ve 160 çocugun faydalanabilecegi kresin 20 Eylül tarihine kadar tamamen bitirilmesi planlaniyor. Seyhan Belediyesi tarafindan kadinlarin çocuklarini krese birakarak çalisabilmesine olanak saglamak, okul öncesi egitimle çocuklari örgün egitime adapte etmek amaciyla projelendirilen ve SASA tarafindan yapimi üstlenen “SASA Mehmet Erdemoglu Kresi”nin kaba insaatinin ardindan tefris islemleri de tamamlanma asamasina geldi.
 
Resim önizlemesi
 
TÜM ALANLAR MINIK ÇOCUKLARIN KULLANIMI IÇIN TASARLANDI
 
5 Eylül 2020 tarihinde temeli atilan kresin iç ve dis bölümlerindeki yogun çalisma sürüyor. Kres, Milli Egitim Bakanligi ile ilgili kamu kurum ve kuruluslarinin “Açilacak Kres Yönetmeligi”ne uygun olarak tamamlaniyor. 3 katli ve 8 sinif olarak planlanan kreste, pandemi sartlari da gözetilerek 3-6 yas arasi 160 çocuk okul öncesi egitim görebilecek. Kreste yemekhane ve çok amaçli bir salon bulunurken, lavabolar, iç ve dis mekânlar tamamen 3-6 yas araligindaki çocuklarin kullanimina uygun olarak dizayn ediliyor.
 
Resim önizlemesi
 
FIZIKSEL VE BILISSEL EGITIM VERILECEK
 
Uyusturucuya karsi emniyet zabita is birligi
Siniflar çocuklarin yas ve gelisim düzeylerine uygun, ilgi ihtiyaçlarina yönelik, bilissel, psikomotor, özbakim, dil ve sosyal-duygusal alan olmak üzere tüm gelisim alanlarina uygun tasarlaniyor. Kreste ayrica yas gruplarina uygun, modern egitim merkezleri çokça materyaller ile donatiliyor. Çok amaçli salonun malzeme çesitliligi ve kullanim alani bakiminda çocuklarin fiziksel ve zihinsel gelisimi düsünülerek bir çok sportif (çocuk jimnastigi, yoga, geleneksel çocuk oyunlari, bale, halk oyunlari, dans…. vb) etkinlik ile çesitli faaliyetler yapilacak sekilde düzenleniyor.
 
 
“KRESLER, KADININ EKONOMIK, SOSYAL YASAMA KATILMASINI KOLAYLASTIRIYOR”
 
Kreslerin kadinin sosyal ve ekonomik yasama katilmasinda önemli kolaylik saglayacagini ifade eden Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay “Bu düsünceyle Seyhan’da kres sayimizi artirmaya çalisiyoruz. Geçen yil projelendirdigimiz ve SASA’nin yapimini üstlendigi kresimizi 1 yil gibi bir sürede tamamlamis olacagiz. Kresimizin 20 Eylül tarihine kadar tamamlayarak, hizmete sunmayi hedefliyoruz. Kres sayisini artirabilmek için çalismamizi ve isbirliklerini sürdürecegiz. Kresimizin yapimini üstlenen Erdemoglu Holding’e katkilarindan dolayi bir kez daha tesekkür ediyorum” dedi.
 
“SASA Mehmet Erdemoglu Kresi”, Yesiloba Mahallesi 46170 sokak,  Bilgi Evi ve kapali semt pazari bitisiginde 20 Eylül tarihinden itibaren faaliyete baslayabilecek.


  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı