Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Seyhan Belediyesi'nden Ramazan Seferberliği

Seyhan Belediyesi

SEYHAN RAMAZAN’IN DAYANIŞMA RUHUNU YAŞATIYOR

SEYHAN RAMAZAN’IN DAYANISMA RUHUNU YASATIYOR

Akif Kemal Akay baskanliginda Seyhan Belediyesi, “Komsusu aç yatan bizden degildir” anlayisiyla toplumsal dayanismayi Ramazan ayinda büyütüyor. Ramazan süresince Seyhan’da ihtiyaci olan vatandaslara önceki yillardan çok daha fazla gida kolisi dagitacak olan Seyhan Belediyesi asevleri araciligiyla 10 ayri noktada her gün 2.000 kisiye de sicak yemek ikram edecek. Ayrica 65 yas üzerindeki yaklasik 1000 vatandasin evine de günlük sicak yemek ulastirilacak.

DAYANISMA RUHUYLA VATANDASLARIMIZLA BIRLIKTEYIZ

Ramazan’in “dayanisma” ruhunu Seyhan’da yasatmaya çalistiklarini dile getiren Baskan Akay, “Pandemi nedeniyle vatandaslarimizla kalabalik iftar sofralarinda bulusamasak da Ramazan’in dayanisma ruhuyla vatandaslarimizla birlikteyiz. Tüm vatandaslarimizin Ramazan ayini kutluyor, tuttuklari oruçlarin kabul olmasini diliyorum” dedi.

 

ÖNCEKI YILLARDAN DAHA FAZLA GIDA KOLISI DAGITILACAK

Hafta sonunda Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleriyle birlikte gida kolisi hazirlayan Baskan Akay, Islam âlemi için kutsal olan Ramazan ayinin basladigina isaret etti. Iftar sofralarinin pandemi nedeniyle iki yildir kurulamadigini belirten Baskan Akay, “Pandemi çok daha fazla insanin gida yardimina ihtiyaç duydugu bir dönem oldu. Bu nedenle bu yil, önceki yillardan çok daha fazla gida kolisi dagitimi yapacagiz” dedi.

10 AYRI NOKTADA SICAK YEMEK DAGITIMI

Ihtiyaci oldugu belirlenen vatandaslara dagitilacak gida kolilerin tedarik edildigini dile getiren Baskan Akay, günlük sicak yemek dagitim kapasitesini de artirip, günlük 2.000 kisiye sicak yemek ulastiracaklarini aktardi. Akay, “Bu haftadan itibaren hizmete girecek üç asevimizle birlikte pisen sicak yemekleri 10 ayri noktada ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza dagitip, Ramazan ayinda dayanismayi büyütecegiz” diye konustu.

65 YAS ÜSTÜNDEKI VATANDASLARIN EVINE SICAK YEMEK

Pandemi döneminde sokaga çikma kisitlamasi uygulanan 65 yas üstündeki vatandaslara da sicak yemek ikraminin sürecegini vurgulayan Baskan Akay, “65 yas üstündeki yaklasik 1000 vatandasimizin sicak yemeklerini biz kendimiz ulastiracagiz. Onlarin disari çikmasina gerek kalmayacak. Seyhan Belediyesi olarak tüm olanaklarimizla halkimizin yanindayiz. Birlik, beraberlik, kardeslik ve paylasim duygulariyla Ramazan ayi boyunca halkimiza hizmet vermeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi. Ramazan’in ülkemize hayirli olmasi dileginde bulunan Baskan Akay, “felaket” olarak tanimladigi Covid-19 pandemisinin de bir an önce son bulmasi temennisini dile getirdi.  

 



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli