Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Seyhan’da 2 yılda 3 bin 600 sokak hayvanı kısırlaştırıldı

Seyhan’da 2 yılda 3 bin 600 sokak hayvanı kısırlaştırıldı

Seyhan Belediyesi, sokak hayvanının üremesini kontrol altına almak için kurduğu Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi aracılığıyla 2 yılda 3 bin 600 sokak hayvanının kısırlaştırma işlemi sorunsuz şekilde tamamladı.

PROFESYONEL EKIPLE ÇALISMA KISIRLASTIRMADA BÜYÜK BASARI GETIRDI

Sehir içinde kedilerin de kisirlastirilabildigi Türkiye’nin ilk ve tek kisirlastirma merkezi olan Seyhan Belediyesi Saglik Müdürlügü Sokak Hayvanlari Bakim ve Kisirlastirma Merkezi’nde açildigi günden bu yana geçen iki yillik sürede 3 bin 600 kisirlastirma islemi basariyla tamamlandi. Profesyonel ekip ve uygun araç ve gereçlerle gerçeklesen kisirlastirma operasyonlarinin ardindan sagligina kavusan kedi ve köpekler, Seyhan Belediyesinin besleme alanlarina yakin dogal yasam alanlarina birakiliyor.

AKAY “HAYVANSEVERLER DE VATANDAS DA RAHAT NEFES ALIYOR”

Seyhanlinin yasam kalitesini artirmak için çalisirken, dogaya ve hayvanlara da sahip çiktiklarini dile getiren Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay; “Evcillestirilebilen sokak hayvanlarindan kedi ve köpekler, aç kalirsa hayvanseverleri üzüyor, sokakta basibos dolasirsa vatandasi tedirgin ediyordu. Seyhan’in 84 farkli noktasindaki beslenme çalismasi yaparak ve belgeli hayvansever yurttaslarimiza da mama destegi vererek sokak hayvanlarinin aç kalmamasi için çalismamizi araliksiz sürdürüyoruz

 

Sokakta basibos dolasan kedi ve köpeklerin vatandasi rahatsiz etmemesi ve kontrollü üremesi için iki  yil önce Kisirlastirma Merkezimizi açtik. Merkezimizde Bugüne kadar 3 bin 600 kedi ve köpegin kisirlastirma islemini basariyla tamamladik. Kisirlastirma islemi, köpeklerin saldirganligini en aza indiriyor. Yaptigimiz besleme çalismalariyla sokak hayvanlarinin aç kalmasinin önüne geçerken, kisirlastirma islemiyle de sokak hayvanlarindan korkan çocuk veya büyük bireylerin tedirginliklerini en aza indirdigimizi düsünüyorum” dedi.

ALTERNATIF BESLEME VE KISIRLASTIRMA ÇALISMASI SÜRECEK

Baskan Akay, kisirlastirma ve alternatif besleme çalismalariyla sokak hayvanlarinin kendi dogal alanlarinda daha rahat bir sekilde yasamasi için hizmetlerin artirilarak sürecegi mesajini da verdi.

 

 
 


  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli