Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Seyhan’da “Akıl teri” ile tasarruf

Seyhan’da “Akıl teri” ile tasarruf

Seyhan Belediyesi, ‘tasarruf ederek daha çok hizmet üretme’ düşüncesiyle hizmet araçlarını kiralama yöntemi yerine “özmal yapma” projesi çerçevesinde daha önce sipariş verdiği 14 aracı daha Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) teslim

Seyhan Belediyesi, ‘tasarruf ederek daha çok hizmet üretme’ düsüncesiyle hizmet araçlarini kiralama yöntemi yerine “özmal yapma” projesi çerçevesinde daha önce siparis verdigi 14 araci daha Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) teslim aldi. Baskan Akif Kemal Akay Belediye araç parkina alinan toplam 49 aracin,  3 yillik kiralama bedeli yerine “özmal “ yapildigini söyledi.

ARAÇLARDA KIRALAMA DÖNEMINE SON

Seyhan Belediyesi, hizmet için kullandigi araçlarin temini konusunda geçtigimiz yilin sonunda sistem degisikligine gitmisti.  Hizmet sunumunda kullandigi araçlari teminde “Kiralama” yöntemine son veren Seyhan Belediyesi, araç teminini satin alma yoluyla gerçeklestirmeye baslamisti. Bu çerçevede, daha önce 35 araci Özmal yapan Seyhan Belediyesi, ikinci etap 14 araç için satin almayi da, ihale ile degil Kamu tedarikçisi olan Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) gerçeklestirdi.

SATIN ALMALAR IHALE ILE DEGIL KAMU TEDARIKÇISI DMO’DAN

DMO tarafindan, daha önce siparisi verilmis olan 14 yeni aracin teslimi Belediye yetkililerine yapildi.  Yeni alinan araçlari “Araç Parkinda” inceleyen Seyhan Belediye Baskani Akif kemal Akay, tasarruf vurgusu yapti. Seyhan belediyesinin kendi öz varliklariyla çalismasini prensip edindiklerini aktaran Baskan Akay söyle konustu

 

“Daha önce kiralama ile temin ettigimiz araçlari ücret ödeyerek kullanip sözlesme bitince iade ediyorduk. Ortalama bir araca, 3 yillik kiralama bedeliyle sahip olacagimizi tespit ettik. Bunun üzerine sistem degisikligine giderek hizmet için kullandigimiz araçlari özmal yapmaya basladik. Bu çerçevede ihale yapmak yerine kamu tedarikçisi olan Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) araç alimi yapmaya basladik.  Kira sözlesmesi biten araçlar yerine DMO’dan özmal araçlar almaya basladik. Ilk etapta 35 araç teslim almis ve hizmete sunmustuk. Simdi de daha önce siparis verdigimiz ve kiralik sözlesmesi biten araçlarin yerine 14 aracimizi DMO’an teslim aldik. Böylece 3 yil kira bedeli vermek yerine hizmet araçlarimizi özmal yapmis oluyoruz”

49 ARAÇ, 3 YILLIK KIRALAMA BEDELI YERINE ÖZMAL YAPILDI

Araç kiralamadan kurtulmak ve daha ucuza mal ederek tasarruf etmek amaciyla araç parkindaki 49 aracin yenilendigini aktaran Baskan Akif Kemal Akay, “Bugüne kadar devlet malzeme ofisinden satin aldigimiz araçlar için 25 milyon ödedik. Maliyeti hesapladigimiz zaman 3 yillik kiralama bedelleri ile bu araçlara sahip olabiliyoruz” dedi. Baskan Akay söyle devam etti;

“Üreten bir belediye olmanin yaninda mümkün oldugu kadar giderlere azaltip daha fazla hizmet yapma prensibe içerisindeyiz. Araçlarimizi bu prensiple yeniliyoruz. Simdi büyük ölçüde kullanacagimiz kendi araçlarimiz var.  Bu çerçevede kiralama yönteminden büyük ölçüde kurtulmak temel prensibimiz. Halkimiza daha hizli hizmet verebilmek adina ihtiyaca göre araç filomuzu genisletmeye devam edecegiz”

TÜM ARAÇLARIN BAKIMI DISARIDAN HIZMET ALINMADAN ÖZKAYNAKLARLA YAPILACAK

Bu arada Seyhan Belediyesi, özmal olarak alinan araçlarla birlikte sayisi artan hizmet araçlarinin bakim ve onarimi için de Makine Ikmal Bakim ve Onarim Müdürlügü’nü isler hale getirdi. Belediye böylece, araçlarin bakim ve onarimini, disaridan hizmet almaya gerek kalmadan, daha ekonomik ve hizli sekilde kendi imkânlariyla yapabilecek.



  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı