Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Seyhan'da çocukların mutluluğu her şeyin ötesinde!

Seyhan

‘YETER Kİ ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLSÜN’

‘YETER KI ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLSÜN’

Seyhan Belediyesi’nin “Dünya Çocuk Haklari Günü” dolayisiyla ilçenin dezavantajli bölgelerinde yasayan çocuklara yönelik düzenledigi etkinliklerde çocuklar unutamayacaklari güzellikte anilar biriktirdi. Baskan Akif Kemal Akay’in da katilimiyla gerçeklestirilen etkinliklerde çocuklar kitap okudu, fidan dikti, keyifli ve ögretici oyunlar oynadi, spor etkinliklerine katilip, tiyatro izledi.

Çocuklarin da diger bireyler gibi haklara sahip oldugunu dile getiren Baskan Akay, “Çocuklar gelecegimizin teminatidir. Tüm çocuklarimizin esit saglik, yasam, egitim ve barinma hakkina sahip oldugu; daha çagdas ve daha güvenli bir dünyada yasayabilmeleri için mücadele etmeye devam ediyoruz. Seyhan Belediyesi olarak çocuklarin yüzünün gülmesi, unutamayacaklari güzellikle bir çocukluk yasayabilmeleri için görevimizin basindayiz” dedi.

BIR HAFTA SÜREN ETKINLIK DIZISI

Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü, Kütüphane Müdürlügü ve Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, “Dünya Çocuk Haklari Günü” dolayisiyla dezavantajli mahallelerde yasayan çocuklara yönelik bir hafta süren etkinlik programi düzenledi.

 

ÇADIRLARDA YASAYAN ÇOCUKLARIN MUTLULUGU

Baskan Akay’in da katildigi Zeytinli Mahallesindeki ilk etkinlikte Gezici Bilgi Evi Otobüsü ile çadirlarda yasayan geçici tarim isçilerinin çocuklarina 2 binin üzerinde kitap ve internet baglantisi hizmeti sunuldu. Kitap okuma etkinligi ile çocuklar okumaya tesvik edilirken, çocuklarin mutlulugu armagan edilen oyuncaklar ve balonlarla artti.

ÇOCUKLAR ETKINLIKLERDE MUTLU ANILAR BIRIKTIRDI

Çaputçu, Köylüoglu, Karakuyu ve Zeytinli mahallesindeki diger etkinliklerde palyaço gösterileri, yüz boyama gibi eglenceli aktivitelerle çocuklar mutlu anilar biriktirdi.

FIDANLAR AG?ACA, AG?AC¸LAR ORMANA

Çocuklara doga sevgisinin asilanmasina yönelik olarak gerçeklestirilen etkinlikte ise Baskan Akay, Bilgi Evi ögrencileriyle birlikte “8 Mart Du¨nya Kadinlar Gu¨nu¨ Mercan Hatira Ormanina” c¸am fidani dikti.

 

ÇOCUK OYUNLARI, SPOR ETKINLIKLERI

Çocuklar, Seyhan Belediyesi Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde de hafta boyunca 'Bilge Dede'nin Kütüphanesi', “Neseli Orman” adli çocuk oyunlari izleyip, katildiklari farkli spor etkinlikleriyle senlik havasinda bir hafta geçirdiler.

 

SEVGI EVLERINDEKI ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Adana Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklar da unutulmadi. Sevgi Evlerinde düzenlenen ve Baskan Akay’in da katildigi etkinliklerde çocuklar eglenceli, ögretici oyunlar oynayip, çocuk yogasi yapti.

ÇOCUKLARIN MUTLULUGU HER SEYIN ÖTESINDE

Çocuklarin gelecegin teminati oldugunu dile getiren Baskan Akif Kemal Akay, tüm çocuklarimizin esit saglik, yasam, egitim ve barinma hakkina sahip oldugunun altini çizdi. Akay, “Çocuklarimizin daha çagdas ve daha güvenli bir dünyada yasayabilmeleri için mücadele etmeye devam ediyoruz. Bizim için çocuklarin mutlulugu her seyin ötesinde. Seyhan Belediyesi olarak çocuklarin yüzünün gülmesi, unutamayacaklari güzellikle bir çocukluk yasayabilmeleri için görevimizin basindayiz ” diye konustu.



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı