Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Seyhan’da daha da güzelleşiyor...

Seyhan’da daha da güzelleşiyor...

Seyhan Belediyesi 5 yeni park ve 3 noktada yeşil alan çalışmasını hızla sürdürürken, iki parkı da yıkıp yeniden inşa etti; 45 parkın bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını tamamlayıp yeniden halkın kullanımına sundu

SEYHAN’DA PARK SAYISI DA YESIL ALAN MIKTARI DA ARTIYOR

Seyhan’da yurttaslarin daha huzurlu, mutlu bir yasam sürmesi için görev yapan Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi, yesil alan miktari ile park, çocuk oyun ve dinlenme alanlarinin sayisini artiriyor.

Resim önizlemesi

5 YENI PARKIN YAPIMI SÜRÜYOR

Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri Baskan Akay’in talimatlari dogrultusunda Seyhan’da yeni parklarin yapimina hiz verdi. Gürselpasa mahallesinde iki, Koza, Aydinlar ve Yesiloba mahallelerinde birer olmak üzere 10 bin metrekarelik alanda 5 yeni çocuk oyun alani ve dinlenme parkinin yapimi hizla sürüyor. 

4 BIN 800 METREKARELIK YESIL ALAN ÇALISMASI

Nüfus yogunlugunun en fazla oldugu mahallelerrden biri olan Pinar Mahallesinde de üç farkli noktada yaklasik 4 bin 800 metrekarelik yesil alan çalismasi da es zamanli olarak sürdürülüyor.

IHTIYACI KARSILAMAYAN IKI PARK YIKILIP YENIDEN YAPILDI

Barbaros ve Dumlupinar mahallelerindeki ihtiyaci karsilayamayan iki park ise yikilip yeniden yapilirken, farkli mahallelerdeki 45 parkin bakim-onarim ve yenileme çalismalari tamamlanip yeniden halkin kullanimina sunuldu.

KAMELYA, SUNDURMA, OYUN ALETLERI MONTAJI VE ÇIÇEKLENDIRME ÇALISMALARI

11 park ve bir okula Park ve Bahçeler Müdürlügü’nün marangozhane ve demir atölyesinde üretilen kamelya, sundurma ve 13 piknik masasinin montaji gerçeklestirilirken, 24 park da mevsimlik çiçeklerle renklendirildi. 18 parkta oyun setleri, salincak ve tahterevalli ve zipzip montaji tamamlanarak çocuklarin kullanimina sunuldu.

“HEMSEHRILERIMIZIN DAHA KALITELI BIR YASAM SÜRMESINI SAGLAMAYA ÇALISIYORUZ”

Yurttaslarin nefes alabildigi alanlar olan parklar, çocuk oyun ve dinlenme alanlarinin artirmak için çalistiklarini dile getiren Baskan Akay, “Yeni parklari ve yesil alanlari Seyhan’a kazandirirken, mevcut parklarimizin, çocuk oyun ve dinlenme alanlarimizin da bakimini ve onarimini gerçeklestiriyoruz. Ayrica çimlendirme, çiçeklendirme ve boyama çalismalariyla parklarimizi çok daha renkli bir hale getirerek, yurttaslarimiza görsel olarak çok daha estetik alanlar sunuyoruz. Hemsehrilerimizin Seyhan’da daha kaliteli bir yasam sürmesini saglamaya çalisiyoruz çünkü onlar her seyin en iyisine layik” diye konustu.

 



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli