Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Seyhan'da hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak!

Seyhan

SEYHAN AŞINI PAYLAŞIYOR, DAYANIŞMAYI BÜYÜTÜYOR

SEYHAN ASINI PAYLASIYOR, DAYANISMAYI BÜYÜTÜYOR 

Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi, ilçe sinirlari içerisinde hiç kimsenin aç ve açikta kalmamasi için tüm olanaklarini seferber etti. Baskan Akay’in talimatiyla sokakta yasayan vatandaslari otele yerlestirip, insan onuruna yakisir bir yasam sürmeleri için ihtiyaçlarini karsilayan Seyhan Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri, Bey Mahallesi Sehit Fatih Yeniay ile Fatih ve Narlica mahalleleri asevleri araciligiyla, her gün bes noktada kimsesiz ve ihtiyaç sahibi yaklasik bin kisiye, günde iki ögün sicak yemek ve çorba ikram ederek dayanismayi büyütüyor.

HIÇ KIMSE YATAGA AÇ GIRMESIN DIYE…

Covid-19 salgini nedeniyle, çok daha zor günler geçiren kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaslarin yataga aç girmemesi için Seyhan Belediyesi asevleri araliksiz hizmet veriyor.

GÜNDE 1000 KISIYE IKI ÖGÜN SICAK YEMEK

“Asimizi Paylasiyoruz” sloganiyla, Bey Mahallesi Sehit Fatih Yeniay Asevi, Fatih Mahallesi Asevi, Narlica Mahallesi Asevi ile Kocavezir ve Fevzipasa mahalle muhtarliklari önünde 65 yas üstü, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi vatandaslara günde iki ögün olmak üzere yaklasik bin kisiye sicak yemek ikrami yapiliyor.

ÇORBAYLA IÇINIZI ISITIYORUZ

“Içinizi isitiyoruz” sloganiyla da her sabah Tasköprü üzerinde ve Duygu Kafe önünde da vatandaslara sicak çorba ikrami yapiliyor.

KAPASITE ARTIRILIYOR

Baskan Akay, “Seyhan Belediyesi olarak en büyük projemiz ilçemizde hiç kimsenin yataga aç girmemesini saglamak. Hiç kimseyi aç ve açikta birakmamak için çalisiyoruz. Ilçemizde yasayan vatandaslarimizin önemli bir bölümünü yoksullar olusturuyor ve salgin döneminde evlerine ekmek götürmekte zorlanan çok sayida vatandasimiz oldugunu biliyoruz. Bu nedenle Seyhan’da asevleri büyük bir ihtiyaç haline geldi. Salgin döneminde vatandaslarimiza 200 bin porsiyon sicak yemek, 23 bin porsiyon da sicak çorba ikram ederek, asimizi paylastik. Önümüzdeki günlerde günlük 5 bin porsiyon yemek çikarabilecek yeni yemekhanemizi de hizmete alacagiz. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin yataga aç girmemesini saglayabilirsek ne mutlu bize” dedi.



  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false