Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Seyhan'da ilk tıbbi ve aromatik bitkiler toprakla buluştu

Seyhan

BEREKET FIŞKIRAN TOPRAKLARDA KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİTKİLER ÜRETİLECEK

BEREKET FISKIRAN TOPRAKLARDA KATMA DEGERI YÜKSEK BITKILER ÜRETILECEK

Her alanda üretimi yönetim anlayisi olarak benimseyen Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal, tibbi ve aromatik bitki üretimini baslatti. Ilk asamada 20 farkli tibbi ve aromatik bitkiyi toprakla bulusturan Baskan Akay, “Ürettigimiz tibbi ve aromatik bitkilerden eterik, uçucu yaglar ve aroma bilesenleri çikartilacak. Elde edilen ürünleri farkli alanlarda kullanilmak üzere satis noktalarimizda halkimiza sunacagiz” dedi.

ÜRETEN BELEDIYEDEN KATMA DEGERI YÜKSEK BITKI ÜRETIMI

Isçi kiyafetlerini kurulan Dikimevi’nde, belediyenin ihtiyaci olan boyayi boya atölyesinde, dezavantajli bölgelerde yasayan çocuklar için oyuncaklari belediye kreslerinde, park ve bahçelerde kullanilan gübreyi kompost gübre tesislerinde üreten Akif Kemal Akay yönetimindeki Seyhan Belediyesi, tibbi ve aromatik bitki üretimi için de kollari sivadi. Baskan Akay tibbi ve aromatik bitki üretimini kendi elleriyle diktigi fidelerle baslatti.

ILK ASAMADA 20 BITKI

Dikim zamani konusunda mevsim kosullarina uygun olan aloe vera, biberiye, lavanta, melisa, aynisefa, sari kantaron, kekik, adaçayi, papatya, tibbi nane, itir, altinotu, civan perçemi, passiflora, ekinezya, zencefil, zerdeçal, safran, keten ve aspir fideleri toprakla bulusturuldu.

 

KOMPOST TESISLERINDE ÜRETILEN GÜBRE KULLANILACAK

Üretim sürecinde kompost tesislerinde üretilen organik gübrelerin kullanilacagini belirten Baskan Akay, üretilen bitkilerin laboratuar ortaminda gerçeklestirilecek analizlerin sonuçlarina göre üretim alanlari ile bitki çesitliliginin de artirilacagini söyledi.

ÜRETILEN ÜRÜNLER HALKA SUNULACAK

Baskan Akay, “Üretilen tibbi ve aromatik bitkilerden eterik, uçucu yaglar ve aroma bilesenleri çikartilacak. Elde edilen ürünleri farkli alanlarda kullanilmak üzere halkimiza sunacagiz. Bu ürünleri satacagimiz yerlerimiz hazir. Bu bitkilerden tohum ve çelikleme yapilarak tibbi ve aromatik bitkilerin üretiminin bölgemizde yayginlastirilmasi ve devamliliginin saglanmasi da bir diger amacimiz” diye konustu. 



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false