Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Seyhan'da internetsiz mahalle kalmadı...

Seyhan

SEYHAN’DA ALTYAPISI BULUNMAYAN 28 MAHALLEYE ÜCRETSİZ İNTERNET HİZMETİ

SEYHAN’DA ALTYAPISI BULUNMAYAN 28 MAHALLEYE ÜCRETSIZ INTERNET HIZMETI

Seyhan Belediyesi, ilçede internet altyapisi olmayan, merkeze uzak eski köy-yeni mahallelerin tamamina ücretsiz ve kotasiz internet hizmeti saglayarak yurttaslarin bilgiye erisiminin önündeki engelleri kaldirdi. Bilginin günümüzde en önemli güç oldugunun altini çizen Baskan Akif Kemal Akay,  “Gelecegimiz olan gençlerimizin bilgiye erisiminin önündeki engelleri kaldirarak onlarin gelecege en iyi sekilde hazirlanmalarina katkida bulunmaktan mutluyuz” dedi.

ALTYAPISI BULUNMAYAN 28 MAHALLEYE ÜCRETSIZ INTERNET HIZMETI

Baskan Akif Kemal Akay’in talimatiyla, Covid-19 pandemisi döneminde uzaktan egitim olanagindan yoksun ögrencilere  “Bilgi Evleri” ve “Gezici Bilgi Evi Otobüsü” ile destek olan Seyhan Belediyesi, internet altyapisi bulunmayan 28 kirsal mahallede yasayan gençlerin, çagin gerekliligi olan bilgiye erisimini kolaylastirmak amaciyla uydu üzerinden internet erisim hizmetini hayata geçirdi.

UYDU ÜZERINDEN 20 MBPS HIZLA BILGIYE ERISIM OLANAGI

 

Büyükçildirim, Büyük Dikili, Camuzcu, Çaputçu, Dervisli (Karayusuflu), Dikili, Gökçeler, Gölbasi, Karakuyu, K.Dörtagaç, Karayusuflu, Kavakli, Kayisli, Koyuncu, Köylüoglu, Kuyumcular, Küçükçildirim, Koza, Mekan, Mürseloglu, Salmanbeyli, Sarihuglar, Serinevler, Sögütlü, Yalmanli, Yenidam, Yolgeçen, Zeytinli mahallelerine götürülen hizmetle bilgiye erisim ihtiyaci olan yurttaslar, uydu üzerinden 20 Mbps hiza kadar, kablosuz baglanti yoluyla kotasiz internete ücretsiz olarak erisebiliyor.

 

BILGIYE ERISIM BILGI ÇAGININ GEREKLILIGI

Pandemi döneminde uzaktan egitime geçilmesinin ardindan taziye evlerinin bir bölümünü Bilgi Evlerine dönüstürerek, uzaktan egitim olanaklari bulunmayan gençlerin önünü açan Baskan Akay, bilgi çaginda en önemli ihtiyaçlardan birinin bilgiye erisim oldugunu kaydetti.

HEDEF GENÇLERIN GELECEGE EN IYI SEKILDE HAZIRLANMALARINA KATKIDA BULUNMAK

Büyüksehir Yasasinin yürürlüge girmesinin ardindan mahalleye dönüsen Seyhan’in merkeze uzak 28 eski köyünde internet altyapisinin bulunmadigini aktaran Baskan Akay, “Bu mahallelerimizde yasayan yurttaslarimizin hem bilgiye erisimini hem de firsat esitligini saglayabilmek için uydu üzerinden internet hizmetini yurttaslarimiza sunduk.  Bu mahallelerde yasayan yurttaslarimiz internet hizmetini saglayan uydu anteninin kurulu oldugu noktanin çevresinde, akilli telefonlarindan, tabletlerinden ve bilgisayarlarindan kablosuz olarak 20 Mbps hiza kadar internete ücretsiz ve kotasiz olarak baglanabilecek. Hedefimiz gençlerimizin gelecege en iyi sekilde hazirlanmalarina, donanimli, birikimli bireyler haline gelmelerine yardimci olabilmek. Birazcik da olsa katkida bulunabildiysek ne mutlu bize” diye konustu. 



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı