Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Seyhan'da kadın istihdamını teşvik eden proje

Seyhan

EŞİTLİK DOSTU İŞYERLERİNE HARÇLARDA İNDİRİM

ESITLIK DOSTU ISYERLERINE HARÇLARDA INDIRIM

Seyhan Belediyesinin, kadinlarin çalisma hayatinda çagdas ve güçlü bireyler olarak, üretimden yönetime kadar her alanda görev almalarini desteklemek amaciyla baslattigi proje kapsaminda belirlenen sartlara uyarak kadin-erkek esitligini gözeten isyerlerine “Mor Bayrak Esitlik Dostu Isyeri” tabelasi veriyor.

ESITLIK KONUSUNDA FARKINDALIK YARATAN PROJE

Kadinlarin is yasaminda daha çok istihdam edilmesi konusunda öncülük yapan Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi, toplumsal yasamin her alaninda kadin-erkek esitliginin saglanmasi konusunda da farkindalik yaratiyor.

ARANAN KOSULLAR

 

Ruhsat ve Denetim Müdürlügü tarafindan baslatilan “Mor Bayrak Esitlik Dostu Isyeri” projesinde “esitlik dostu isyeri” statüsü için “isverenin kadin girisimci olmasi”, “sigortali çalisan kadin sayisinin yüzde 50 ve üzerinde olmasi”, “isyerinde kadinlar için ayri tuvalet bulunmasi”, “isyerinin engelli erisimine uygun bulunmasi”, “isyerinin kaliteli ve temiz hizmet vermesi” kosullari araniyor.

ISYERI AÇMA VE ÇALISMA RUHSATI HARÇLARINDA YÜZDE 20 INDIRIM

Kriterlere uygun olan isletmelere, isyeri açma ve çalisma ruhsati harçlarinda yüzde 20 indirim yapiliyor ve tasarimi Seyhan Belediyesi tarafindan yapilan “Mor Bayrak Esitlik Dostu Isyeri” tabelasi asiliyor. Esitlik dostu isyeri tabelasina hak kazanan isletmelerin duyarliliklari ile fark yaratip, kadinlarin ekonomi üzerindeki olumlu etkilerinin fark edilmesini saglamalari hedefleniyor

Mor Bayrak Esitlik Dostu Isyeri statüsü kazanmak isteyen isletmelerin, Seyhan Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlügüne basvurmasi gerekiyor.



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli