Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Seyhan'da kız çocukları eğlenceli bir gün geçirdi...

Seyhan

SEYHAN’DA KIZ ÇOCUKLARINA YÖNELİK FARKINDALIK YARATAN ETKİNLİKLER

SEYHAN’DA KIZ ÇOCUKLARINA YÖNELIK FARKINDALIK YARATAN ETKINLIKLER

Seyhan’da her bireyin sagligi, huzuru, mutlulugu ve refahi için hizmet üreten Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi “11 Ekim Dünya Kiz Çocuklari Günü” dolayisiyla düzenledigi etkinliklerle fark yaratti. Baskan Akay Sevgi Evleri’nde kalan kiz çocuklarini ziyaret edip verdigi armaganlarla çocuklari mutlu ederken, Seyhan Belediyesi ile Adana Barosu arasinda çocuk ve kadina yönelik siddet ve istismarla mücadelede kurumsal isbirligine dair protokol de imzalandi.

BASKAN AKAY SEVGI EVLERI’NI ZIYARET ETTI

Dünya Kiz Çocuklari Günü dolayisiyla Sevgi Evleri’nde kalan çocuklari ziyaret eden Baskan Akay, burada çocuklara armaganlar veridi, kiz çocuklari da Baskan Akay’a siirler okudu.

 

MAHREMIYET EGITIMI, YOGA ATÖLYESI, YÜZ BOYAMA ETKINLIGI

Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü’nce düzenlenen etkinlikte Seyhan Belediyesi Tellidere ve Yesilyurt kreslerinde egitim gören kiz çocuklarina yönelik mahremiyet egitimi verilip, yoga atölyesi ve yüz boyama etkinligi ile çocuklarin eglenceli bir gün geçirmeleri saglandi.

Resim önizlemesi

KIZ ÇOCUKLARININ EGITIM VE MESLEK EDINME HAKKINA VURGU

Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’nün kiz çocuklarinin tüm haklardan esit bir sekilde faydalanmasi konusunda farkindalik olusturmaya yönelik etkinlik dizisinde ise kiz çocuklarinin egitim ve meslek edinme hakkina atifta bulunuldu. Etkinlikte Seyhan Belediyesi kurum hekiminin odasinda bir kiz çocugu doktor, bir digeri de hemsire olup temsili olarak hasta muayene ederken, YKS sinifinda bir kiz ögrenci ögretmen olarak tahta basina geçip, diger kiz çocuklarina ders anlatti. Veteriner kliniginde de bir kiz çocugu veteriner olup, diger kiz çocuklarina hayvan sevgisiyle ilgili bilgiler verirken, Selman-i Pak Kültür Merkezi’ndeki asevinde de bir kiz çocugu asçi olup yemek yapti. Etkinligin sonunda ise bir kiz çocugu avukat koltuguna oturup, arkadaslarina kiz çocuklarinin haklarini anlatti. Etkinligin sonunda katilimci çocuklara kitaplar armagan edildi.

 

ÇOCUK VE KADINA YÖNELIK SIDDET VE ISTISMARLA MÜCADELE PROTOKOLÜ

Seyhan Belediye Baskanligi ile Adana Barosu Baskanligi arasinda çocuk ve kadina yönelik siddet ve istismarla mücadelede kurumsal isbirligine dair Adana Barosu Kadin Haklari Merkezi Koordinatörü Av.Miyesser Ersalan Önenli ile Seyhan Belediyesi Baskan Yardimcisi Av.Rukiye Çinkiliç tarafindan protokol imzalandi.

Protokol geregince Seyhan Belediyesi Baskanliginca yönlendirilen siddet ve istismara maruz kalmis çocuk ve kadinlar basta olmak üzere; dezavantajli gruplarda yer alan çocuk ve kadinlara hukuki danismanlik ve destek ile ihtiyaç duyulmasi ve gerekli sartlari tasimalari halinde Adana Barosu Adli Yardim Bürosundan avukat görevlendirilmesi yapilacak. Ayrica Seyhan Belediyesi personellerine Adana Barosu Çocuk Haklari Merkezi ve Kadin Haklari Merkezi tarafindan, Çocuk Koruma Tedbirleri ve Kadina Yönelik Siddetle Mücadeleye iliskin gerekli egitimler verilecek.



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false