Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Seyhan'da “Mülteci” Dayanışması...

Seyhan

YURDUNDAN AYRI KALANLARA SEYHAN’DA “YUVA” SICAKLIĞI

YURDUNDAN AYRI KALANLARA SEYHAN’DA “YUVA” SICAKLIGI

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, siginmaci ve göçle gelen kadinlarin entegrasyonuna yönelik çalismalarin gerçeklestirilip, kadinlara mesleki egitimlerin verildigi Kadin Dayanisma Merkezi’ne devam eden kadinlarla “Dünya Mülteciler Günü” etkinliginde bir araya geldi.

MÜLTECILERDEN YOGUN KATILIM

Etkinlik, Seyhan Belediyesi, Siginmacilar ve Göçmenlerle Dayanisma Dernegi(SGDD_ASAM) ve GIZ ortakligi ile faaliyetine devam eden Kadin Dayanisma Merkezi’nin bulundugu Emek Kapali Semt Pazari’nda gerçeklestirildi.

MILYONLARCA MÜLTECININ YASADIGI ZORLUKLARA DIKKAT ÇEKMEK IÇIN…

Savastan, zulümden ve siddetten kaçip ülkelerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca insanin yasadigi zorluklara dikkat çekmek, mültecilerin gücünü, cesaretini ve azmini onurlandirmak için düzenlenen etkinlikte, “Hepimiz yüce Tanrinin yarattigi insanlariz. Hiçbirimizin birbirimizden bir farki yok” diyen Baskan Akay, mültecilerin çesitli nedenlerle yurtlarindan uzak yerlerde yasamak zorunda kaldigina isaret etti.

 

“ALLAH KIMSEYI YURDUNDAN UZAK TUTMASIN”

Akay, “Allah kimseyi yurdundan uzak tutmasin. Ancak yurdumuzdan uzaklasmissak da dünyanin her yerinde bizi kucaklayacak insanlar var. Umuyorum ki, önümüzdeki günlerde biraz daha birbirimize yakin olup, birbirimize daha fazla destek verip, acilarimizi sikintilarimizi birlikte paylasarak gideririz. Bunlari ortak islerle ve çabalarla sürdürme noktasindayiz. Dünyanin çesitli yerlerinden bize destek olan kuruluslar da var. Bunlarin da katkisiyla, ama en fazla da birbirimize destek olarak, birbirimize inanarak ve birbirimize güvenerek yürürsek sikintilarimizi biraz daha kolay gidermis oluruz” diyerek dayanisma mesaji verdi.

ATÖLYE ÇALISMALARI

Mülteci çocuklarla birlikte kus seklindeki dilek kagidina dilegini yazip, dünya haritasi üzerine dilegini yapistiran Akay, kadinlarin aldiklari mesleki egitimlerde elde ettigi deneyimleri sergiledikleri atölye çalismalarina da katildi. Akay, çocuklarin ve gençlerin ani fotografi çektirme taleplerini de geri çevirmedi. Programda çocuk korosu ve dans etkinlikleri, taki, keçe, göçmen kuslar hikaye atölyesi, çocuk haklari kösesi, koruma-danismanlik masalari, seramik, resim, tekstil, sabun, kolonya, çocuk yüz boyama atölyeleri ve Gezici Bilgi Evi ile etkinlikler gerçeklestirildi.



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false