Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

“Seyhan Edebiyat Günleri” Başlıyor!

“Seyhan Edebiyat Günleri” Başlıyor!

SEYHAN’DAN MUZAFFER İZGÜ’YE SAYGI GÜNLERİ

SEYHAN’DAN MUZAFFER IZGÜ’YE SAYGI GÜNLERI

Seyhan Belediyesi’nin düzenledigi “Edebiyat Günleri” 20 Ekim Çarsamba günü basliyor. Temasi, Adana’nin yetistirdigi büyük edebiyatçi Muzaffer Izgü’nün “Ekmek Parasi” adli eseri olan edebiyat etkinliklerinde, söylesiler, dinletiler, okuma atölyeleri, imza etkinlikleri, resim ve kisa film atölyeleri gerçeklestirilecek.

“MUZAFFER IZGÜ’YE SAYGIYLA”

Dört günlük edebiyat maratonu 20 Ekim Çarsamba Günü saat 17.00’de Istiklal Bilgi Evi’nde Türk edebiyatinin ulu çinarlarindan Adanali yazar “Muzaffer Izgü’ye saygiyla” etkinligiyle baslayacak. Etkinlikte sair Sükrü Erbas ve Haydar Ergülen, okuma egitmeni Çigdem Odabasi ve öykü yazari Zafer Doruk okuma atölyesinde Seyhan Belediyesi bilgi evlerine devam eden çocuklarla bulusacak.

“SIIRLERIN VE TÜRKÜLERIN BESIGINDE”

Ünlü edebiyatçilar Haydar Ergülen ve Sükrü Erbas saat 18.30’da Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde kitaplarini okurseverlere imzaladiktan sonra, tiyatro salonunda sanatçi Metin Karausta’yla birlikte “Siirlerin ve Türkülerin Besiginde” konulu söylesi ve dinletide katilimcilara unutamayacaklari bir siir gecesi yasatacaklar.

ÇOCUKLARLA YARATICI OKUMA ETKINLIGI

Edebiyat Günleri’nin ikinci gününde saat 17.00’de Yesilyuva Bilgi Evi’nde okuma egitmeni Çigdem Odabasi’nin katilimiyla Muzaffer Izgü’nün ‘Ekmek Parasi’ kitabi üzerinden çocuklarla yaratici okuma atölyesi yapilacak. Atölyenin ardindan egitimcilerin belirledigi takvim dogrultusunda “resim” ve “kisa film” atölyeleri baslayacak.

YARATICI OKUMA ETKINLIGI, SÖYLESI

“Muzaffer Izgü’nün ‘Ekmek Parasi’ kitabi üzerinden çocuklarla yaratici okuma” etkinligi Edebiyat Günleri’nin üçüncü günü olan Cuma günü de devam edecek. Saat 18.00’de ise Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde Adanali öykü yazari Zafer Doruk, gazeteci-yazar Mine Sögüt ve gazeteci, yazar ve senarist Gaye Boralioglu kitaplarini imzalayacak. Saat 19.00’da de Mine Sögüt’ün “Toplumsal Ahlakin Gölgesinde Edebiyat”, Gaye Boralioglu’nun “Dün, Bugün ve Alametler” konulu söylesisi gerçeklestirilecek.

ART ARDA SÖYLESILERLE SON BULACAK

Edebiyat maratonunun son günü etkinlikleri saat 16.00’de Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde yazar, senarist Tarik Tufan, sair, yazar Kemal Varol ve yazar, sair, elestirmen Abdullah Aren Çelik eserlerini imzalamasiyla baslayacak. 17.00’de  Tarik Tufan’in “Kaybolmanin Esiginde”, 17.45’te Kemal Varol’un “Bir Hesaplasma Romani; Asiklar Bayrami”, 18.30’da Abdullah Aren Çelik’in “Metinler Arasinda” konulu söylesileri gerçeklestirildikten sonra etkinlikler 19.30’da da “Rüya” dinletisinin ardindan son bulacak. 

 
 


  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli