Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Seyhan kreşleri oyuncak üretim atölyesine dönüştü!

Seyhan kreşleri oyuncak üretim atölyesine dönüştü!

SEYHAN BELEDİYESİ ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

SEYHAN BELEDIYESI ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Yasamin her alaninda üretimi esas alan belediyecilik anlayisiyla vatandaslarin huzuru ve mutlulugu için hizmet üreten Seyhan Belediyesi, Covid-19 salgini nedeniyle geçici olarak faaliyetleri durdurulan belediye kreslerini oyuncak üretim atölyesine dönüstürdü. Kres müdürlügü ögretmenleri ve görevlilerinin el emegi, göz nuru oyuncaklarla, dezavantajli mahallelerde yasayan çocuklarin yüzleri güldürüldü.

KRESLER OYUNCAK ÜRETIM ATÖLYESINE DÖNÜSTÜ

Covid-19 salginiyla mücadele kapsaminda dezenfeksiyon çalismalarini araliksiz sürdüren Seyhan Belediyesi, bir yandan da salginin neden oldugu ekonomik ve sosyal sorunlarin asilmasi konusunda da Seyhanlilara destek vermeye devam ediyor. Ihtiyaç sahibi vatandaslara düzenli olarak gida ve hijyen paketi ile sicak yemek yardimi yapan Seyhan Belediyesi, salginla mücadele kapsaminda faaliyetleri durdurulan kreslerini, Baskan Akay’in talimatiyla oyuncak üretim atölyesine dönüstürüldü.

ÜRETILEN OYUNCAKLAR ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Kres müdürlügü ögretmenleri ve çalisanlari, mesai saatlerinde Seyhan’da yoksullarin yogun oldugu mahallelerde yasayan çocuklara dagitilmak üzere el emegi, göz nuru oyuncaklar üretiyor. Kreslerde üretilen yüzlerce oyuncak, belirli araliklarla dezavantajli mahallelerde yasayan yoksul ailelerin çocuklarina ulastirilarak, çocuklarin yüzleri güldürülüyor.i

KRESLERIN KAPASITESI ARTIRILDI

Salgin döneminde çocuklarin sagliklarini koruyabilmek adina belediye kreslerinin faaliyetlerini geçici süreyle durduruldugunu animsatan Baskan Akay, bu süreçte kreslerin kapasitelerinin artirilmasina yönelik çalismalari yasama geçirdiklerini vurguladi. Salginin seyrine kreslerin yeniden ögrenci kabul etmeye baslayacagini dile getiren Baskan Akay, yeni egitim-ögretim yilinda çok daha fazla ögrenciyle kreslerin faaliyetlerini sürdürecegini kaydetti. 

Resim önizlemesi

“ÇOCUKLARIN MUTLULUGU HER SEYE BEDEL”

Covid-19 salginin sosyal yasami da olumsuz etkilediginin altini çizen Baskan Akay, çocuklarin salgindan en olumsuz etkilenen gruplar arasinda yer aldigini kaydetti. Salgin nedeniyle uygulanan sokaga çikma kisitlamasi ve okullarin kapatilmasi nedeniyle çocuklarin psikolojilerinin de bozuldugunu dile getiren Akay, “Salgin sürecinde arkadaslariyla bir araya gelemeyen, ortak oyunlar oynayamayan çocuklarimizin bir nebze de olsa yüzlerini güldürebilmek, onlari mutlu edebilmek için kreslerimizdeki ögretmenlerimiz ve diger çalisanlarimiz oyuncak üretmeye basladi. Burada üretilen oyuncaklar belirli araliklarla çocuklarimiza ulastiriliyor. Oyuncaklarla gelecegimiz olan çocuklarimizin, bu zor dönemde yüzlerinde bir tebessüm olusturabiliyorsak ne mutlu bize. Onlarin sevinci, mutlulugu her seye bedel” dedi.



  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false