Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Seyhan, sanat ve sanatçının yanında!

Seyhan, sanat ve sanatçının yanında!

SEYHAN’DAN ÖZEL TİYATROLARA ANLAMLI DESTEK

SEYHAN’DAN ÖZEL TIYATROLARA ANLAMLI DESTEK

Covid-19 salginiyla mücadele kapsaminda aylar boyunca perdelerini kapatmak zorunda kalan özel tiyatrolara Seyhan Belediyesi’nin destegi sürüyor. Adana’da faaliyet gösteren üç özel çocuk tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü’nde Seyhan Belediyesi’nin destegiyle Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde pandemi kosullarina uygun olarak, izleyiciyle bulusacak.

“ZOR GÜNLERI BIRLIKTE ASACAGIZ”

Her daim sanatin ve sanatçinin yaninda olduklarini ifade eden Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsiz kalmis bir milletin hayat damarlarindan biri kopmus demektir’ sözlerine atifta bulunarak, “Toplumsal yasam için büyük önem tasiyan tiyatrolarimizin salgin döneminde yasadigi sikintilari biliyoruz. Seyhan Belediyesi olarak imkânlarimiz ölçüsünde sanati ve sanatçiyi desteklemeye devam edecegiz. Bu zor günleri dayanismayla hep birlikte asacagiz” dedi.

ÖZEL TIYATROLAR SAHNEYLE VE SEYIRCIYLE BULUSACAK

Seyhan Belediyesi’nin Covid-19 salginiyla mücadele kapsaminda uzun süre perdelerini açamayan özel tiyatrolara ve emekçilerine yönelik destegi 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde de sürüyor. Adana’da faaliyet gösteren üç özel çocuk tiyatrosu, 27 Mart Cumartesi ve 28 Mart Pazar günü yapilacak gösterimlerle özledikleri sahneye ve seyircilere kavusacak.

ÜCRETSIZ DAVETIYEYLE IZLENEBILECEK

Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügünce organize edilen program kapsaminda, Yasar Kemal Kültür Merkezi’nde saat 13.00 ve 16.00’de sahnelenecek oyunlarda, 700 kisilik salonda salgin nedeniyle 200 seyirci kabul edilecek. Oyunlari izlemek isteyenler kültür merkezi gisesinden alacaklari ücretsiz davetiyeyle oyunu izleyebilecek.

DAVETIYE TEMIN EDEMEYENLER IÇIN CANLI YAYIN YAPILACAK

Salgin nedeniyle kisitli sayidaki davetiyelerden temin edemeyen tiyatroseverler oyunlari Seyhan Belediyesi’nin @SeyhanBelediye adresli Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarindan canli olarak izleyebilecek.

SALGIN KOSULLARINA UYGUN ÖNLEMLER ALINACAK

Atesleri ölçülüp, velilerin HES kodu sorgulamalari gerçeklestirilen ve maske kontrolleri yapilan seyirciler, birer koltuk bos birakilarak düzenlenen oturma plani dogrultusunda, biletlerindeki sira numarasindaki koltuklara oturarak oyunu izleyebilecekler.

IKI GÜNDE DÖRT OYUN SAHNELENECEK

“Dünya Tiyatrolar Günü” etkinlikleri kapsaminda, 27 Mart Cumartesi günü, saat 13.00’te “Seyhan Belediyesi Sehir Tiyatrosu”nun “Düsler Bahçesi” adli oyunu; saat 16.00’da da “Adana Gösteri Sanatlari Merkezi Çocuk Tiyatrosu”nun “Manolya Kasabasi” oyunu sahneye konulacak.
28 Mart Pazar günü de saat 13.00’te “Kaktüs Sanat Merkezi” oyunculari “Bremen Mizikaci” adli oyunu, saat 16.00’da da “Tiyatro Gülse” oyunculari ise “Kurbaga Prens” adli müzikli çocuk oyununu sahneleyecek.



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı