Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Seyhan yaraları sarıyor!

Seyhan yaraları sarıyor!

Seyhan Belediyesi evi yanan aileye hem maddi hem manevi destek vererek sosyal belediyecilikte örnek oldu

EVI YANAN AILE SEYHAN BELEDIYESI ILE RAHAT BIR NEFES ALDI

Vatandaslarin huzuru, mutlulugu ve refahi için çalisan Akif Kemal Akay baskanligindaki Seyhan Belediyesi, 7’si çocuk 9 kisilik ailenin yasadigi ve çikan yangin sonucu kullanilmaz hale gelen evin onarimi için gerekli olan siva malzemesi yardimini yapti, maddi ve sosyal desteklerle aileye rahat bir nefes aldirdi. Evin boyama çalismasina katilan Baskan Akay, “Yanginin getirdigi maddi ve manevi sikintilarin asilmasi konusunda elimizden geldigince destek olduk, olmaya devam edecegiz” dedi. Evi onarilan baba Sultan Adiyaman da “Allah razi olsun, Allah basimizdan eksik etmesin” diyerek Baskan Akay’a tesekkür etti.

 

YANGIN NEDENIYLE KULLANILAMAZ HALE GELDI

Gülbahçesi Mahallesi’nde en büyügü 19 yasinda olan 7 çocuklu Adiyaman ailesinin yasadigi ev, çikan yangin sonucu kullanilamaz hale geldi. Yangin sirasinda aile bireylerini bir bölümü damda, digerleri de ev disinda oldugu için can kaybi ya da yaralanma meydana gelmedi.

 

ONARIM YAPILDI, SOSYAL YARDIM DESTEGI VERILDI

Sosyal güvencesi olmayan ve insaatlarda günübirlik islerde çalisarak geçimini saglamaya çalisan baba Sultan Adiyaman, Seyhan Belediyesi’nden yardim istedi. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekiplerinin yaptigi incelemenin ardindan Baskan Akay’in da talimatiyla Adiyaman ailesinin yanan evi Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan temizlendi. Fen Isleri Müdürlügü ekipleri evin tadilati için gerekli olan siva malzemesi ve boya yardimini yapti. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri de ailenin onarim sürecinde ihtiyaçlarini karsilayabilmeleri için öncelikle yangin yardimi, esya yardimi, alisveris karti, hijyen ve gida kolisi yardimi yapti.

BASKAN AKAY BOYA YAPTI

Seyhan Belediyesinin boya atölyesinde üretilen boyalarla gerçeklestirilen boyama çalismalarina katilan Baskan Akay, belediye çalisanlariyla birlikte evi boyadi. Evin yangin sonucu kullanilamaz hale geldigine isaret eden Akay, talep üzerine aileye yardimci olmaya çalistiklarini aktardi.

 

“AILENIN YASAMINI DA ONARMAYA ÇALISTIK”

Verilen maddi ve manevi desteklerle magdur durumdaki ailenin yasamini onarmaya çalistiklarina dile getiren Baskan Akay, “Evin yapi itibariyle eksiklerini gidermeye çalistik. Bu süreçte yanginin getirdigi manevi sikintilarin da asilmasi konusunda destegimizi verdik. Bunlar belediyelerin asli görevi. Önümüzdeki günlerde umarim daha fazla yardimci olmaya çalisacagiz. 7 çocuklu bir aile. Baska ihtiyaçlari da var. Bunlari mümkün oldugu kadar karsilamak bizim temel görevlerimiz” dedi.

“ALLAH RAZI OLSUN”

Evi onarilan 7 çocuk babasi Sultan Adiyaman ise “Baskanimiz yardimci oldu bize, Allah razi olsun, Allah basimizdan eksik etmesin” diyerek tesekkür etti.

 



Anahtar Kelimeler: Seyhan yaraları sarıyor!
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli