Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SEYHAN VE ŞAKİRPAŞA HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE SKANDAL

SEYHAN VE ŞAKİRPAŞA HALK EĞİTİM MERKEZLERİNDE SKANDAL

BUNLARIN ARKASINDAKİ GÜÇ KİMLER

MÜDÜRLER ZIMMETLERINE TRILYONLAR GEÇIRDIGI IDDIASI KAFALARDA SORU ISARETI BIRAKTI

14 Mayis 2018 yilinda CHP Adana Milletvekili, TBMM Idare Amiri Ibrahim Özdis, Adana Sakirpasa Halk Egitim Merkezi'nde kurum müdürü basta olmak üzere çesitli görevlilerin yolsuzluk ve usulsüzlük yaptigini iddia ederek konuyu TBMM gündemine tasimisti. Daha bu Olaylarin yankilari sürerken yine ayni merkezlerde yasanan Yolsuzluklar Kafalarda soru isareti birakti

 

DEVLETI SOYMAYA DEVAM EDIYORLAR

Adana’nin Seyhan ilçende bulunan Adana Milli Egitim Müdürlügüne bagli Seyhan Halk Egitim  eski Müdürü Hüseyin D ile  ve Sakirpasa Halk Egitim Müdürü Kemal A.’nin  Trilyonlarca liran zimmetlerine geçirdikleri iddia edildi.

Yaklasik 2 aydir Bakanlik müfettislerinin   sorusturdugu ileri sürülen bu yüz kizartici olayda her iki müdürün Zimmetlerine geçirdikleri paralari tekrardan Halk Egitim Merkezi hesabina yatirdiklari ileri sürüldü.

Olayla Ilgili Adana Cumhuriyet savciliginin bir iddianame hazirladigi belirtilirken hala Sakir Pasa Halk Egitim Müdürlügü görevini Yürüten Kemal A.’nin görevde olmasi kafalarda su soru isaretini getiriyor.Acaba Kemal A’nin arkasinda kimler var? Bu Yüz kizartici olayi gerçeklestirenlerin görevi kötüye kullanmiyorlar mi? Bu konuda duyarsiz olan Adana Milli Egitim Müdür ve Adana Valisi Nerede?

GEÇMIS YILLARDA NELER YASANMIS

 2017 yilinda banka degisikliginden ötürü Finansbank A.S. tarafindan 110 usta ögreticiye verilen kisi basi 200 TL promosyonun 50 TL’sinin hak sahiplerinin rizasi olmadan alindigi iddia edilmektedir. Bu iddia arastirilmis midir?

2- Adana Il Milli Egitim Sube Müdürü Beyali Özli’nin oglu Sait Özli’nin sahip oldugu turizm firmasi ile anlasilarak usta ögreticilere Kapadokya gezisi düzenlendigi, katilim olmasa dahi 200 TL ödenmesi gerektigi iddia edilmektedir. Bu iddia arastirilmis midir?

3- Kurum müdürü Kemal Akkis’in kurumla ilgili satin almalarda usulsüz ve piyasa arastirmasi yapmadan tek bir kisi vasitasiyla islem yaptirdigi iddia edilmektedir. Bu iddia arastirilmis midir?

4- Kurum müdür yardimcisi Ömer Alkan’in kursiyerlerden gelisigüzel imzalarla sertifika parasi topladigi, bunu da diger müdür yardimcilarina duyurmamalari gerektigini söyledigi iddia edilmektedir. Bu iddia arastirilmis midir?

5- Kurumda 2. Kademe okuma yazma kursu açildigi ve kurum müdürünün makbuz vermeden kursiyerlerden bu paralari toplayarak zimmetine geçirdigi iddia edilmektedir. Bu iddia arastirilmis midir?

6- Kurumda halkoyunlari yöre ögreticiligi kursunun açildigi ve her kursiyerden zorunlu olarak 300’er TL alindigi bunun 150 TL’sinin okul aile birligine yatirildigi, 150 TL’sinin zimmete geçirildigi iddia edilmektedir. Bu iddia arastirilmis midir?

7- Kurumda yeterli personel olmasina ragmen kurum müdürü Kemal Akkis’in, iliskisi bulundugu Hatice Demir isimli sahsi sekreter olarak çalistirdigi, dolayisiyla kurumu ve devleti zarara ugrattigi iddia edilmektedir. Bu iddia arastirilmis midir?

8- Kurum müdürü Kemal Akkis ve kurum müdür yardimcisi Ömer Alkan Egitim Bir Sen üyesi midir?

9- Söz konusu kurum müdürü ve müdür yardimcisinin son 2 yilda hayali kurslar açarak 2 milyon TL’ye yakin tutarda bir parayi zimmetine geçirdigi iddia edilmektedir. Bu iddia arastirilmis midir?

10- Usta ögreticilerin bazilarinin hesabina her ay 10 bin, 20 bin gibi tutarlarda para yatirildigi, Kemal Akkis ve Ömer Alkan’in usta ögreticilere “hesabiniza yanlislikla fazla para yatirildi, onlari bankadan çekip elden bize teslim edin” diyerek paralari zimmetine geçirdigi iddia edilmektedir. Bu iddia arastirilmis midir?

11- Kurum müdür yardimcisi Ömer Alkan’in 2 yil içerisinde 2 daire ve 2 araba aldigi iddialari dogru mudur?

12- 24.04.2019 tarihi itibariyle kurum müdür yardimcisi Ömer Alkan açiga mi alinmistir?

13- Açiga alindigi tarihten sonra Ömer Alkan’in yine kuruma gelerek geç saatlere kadar kurum müdürü Kemal Akkis’in bilgisi dahilinde çesitli evrak ve dosyalari yok ettigi iddia edilmektedir. Bu iddia arastirilmis midir?

14- Söz konusu kurum hakkindaki iddialar dogruysa bu konuda kamuoyunu aydinlatici bir açiklama yapacak misiniz?

15- Olay ile ilgili idari ve adli sorusturmalar önergenin yanitlandigi tarih itibariyle ne asamadadir?

Bu konun takipcisi olmaya devam edecegiz



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false