Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Seyhanlı kadınlar hem üretiyor hem satıyor...

Seyhanlı kadınlar hem üretiyor hem satıyor...

ÜRETEN KADINLARIN ESERLERİ SEYHAN’DA HALKIN BEĞENİSİNE SUNULDU

ÜRETEN KADINLARIN ESERLERI SEYHAN’DA HALKIN BEGENISINE SUNULDU

Adana’da kadin kooperatifleri bünyesinde kadinlarinin ürettigi ürünler Seyhan Belediyesi, Seyhan Kent Konseyi Kadin Meclisi ve Adana Kadin Kooperatifleri isbirligiyle gerçeklestirilen sergide Adanalilarin begenisine sunuldu.

14 KADIN KOOPERATIFI KATILDI

Ziyapasa Bulvari üzerindeki Kurtulus Mahallesi Muhtarligi önünde açilan sergide 14 kadin kooperatifinde üretilen ürünler 29 stantta halka sunuldu. Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay tarafindan açilisi gerçeklestirilen sergide, üreten kadinlarin birbirinden güzel ve degerli el emegi, göz nuru ürünleri sergilendi.

 

KADIN DAYANISMA MERKEZI’NDE ÜRETILEN ÜRÜNLER DE SERGILENIYOR

S.S. Seyhan Üreten Kadinlar Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi’nin standinda Seyhan Belediyesi Kadin Dayanisma Merkezi’nde üretilen seramik, tekstil, resim gibi el sanatlari ile sabun, kolonya, tibbi ve aromatik ürünlerin tanitimini gerçeklestirildi.

BASKAN AKAY KADINLARIN ÜRETTIGI ÜRÜNLERI INCELEDI

Açilis töreninin ardindan stantlardaki ürünleri inceleyip, kooperatif yetkililerinden üretim süreciyle ilgili bilgi alan Baskan Akay, kadinlarin üretim sürecine katilmasinin önemini vurguladi.

ÜRETEN KADIN GÜÇLÜ KADIN

Seyhan Belediyesi olarak kadin temsilini ve istihdamini artirip, kadinlarin emegini ve gücünü ortaya çikarmak için çalistiklarini dile getiren Baskan Akay, kadinlarin üreterek daha da güçlü hale geleceginin altini çizdi. Baskan Akay, “Bir toplumun ilerleyebilmesinin, gelisebilmesinin yolu üretimden geçiyor. Yasamin her alaninda üretmeliyiz. Kadinlarin üretmedigi bir toplumun gelisebilmesi de pek olanakli degil. Bu nedenle üreten kadinlari destekliyoruz. Bugün kadinlarin 14 kadin kooperatifi bünyesinde ürettigi ürünler sergileniyor. Bu çok önemli ve anlamli, kentimiz ve ülkemiz adina da çok iyi bir baslangiç. Kadinlar üretecek, ürettigini satacak ve kadinlar kazandikça güçlenecek” diye konustu.

Sergi 26 Haziran Cumartesi gününe dek açik kalacak.



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı