Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Şiddet gördüğü eşini öldürdüğü öne sürülen Fikriye, karar duruşmasına çıkacak

Şiddet gördüğü eşini öldürdüğü öne sürülen Fikriye, karar duruşmasına çıkacak

'ÜZERİMDE SİGARA SÖNDÜRDÜ, KIZGIN YAĞ DÖKMEKLE TEHDİT ETTİ

ADANA'da kendisini döven esi Hakan Özbek'i (33) pompali tüfekle vurarak öldürdügü öne sürülen Fikriye Özbek (28), 'esi kasten öldürmek' suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi ile yargilandigi davada bugün karar durusmasina çikacak.

Olay, geçen yil 2 Eylül gecesi, Seyhan ilçesi Gökçeler Mahallesi 1002 Sokak'ta meydana geldi. 2 çocuk sahibi Fikriye-Hakan Özbek çifti arasinda, kiskançlik nedeniyle çiktigi öne sürülen tartisma, kisa sürede kavgaya dönüstü. Kavga sirasinda Hakan Özbek, esini dövmeye basladi. Yasanan arbede sirasinda pompali tüfekten çikan saçmalar Hakan Özbek'in karnina isabet etti. Komsularin ihbari üzerine eve polis ve saglik ekibi sevk edildi. Gelen saglik ekibinin yaptigi kontrolde Hakan Özbek'in hayatini kaybettigi belirlendi. Gözaltina alinan, ifadesinde, tartisma sirasinda tüfegin ates aldigini esini öldürme amaci olmadigini söyleyen Fikriye Özbek, tutuklandi.

 

'ÜZERIMDE SIGARA SÖNDÜRDÜ, KIZGIN YAG DÖKMEKLE TEHDIT ETTI

'Fikriye Özbek, hakkinda 'esi kasten öldürmek' suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle Adana 1. Agir Ceza Mahkemesi'nde dava açildi. Davanin daha önceki durusmalarinda sanik Özbek, evlendiginden beri sürekli siddet gördügünü, bundan dolayi '183 Aile Içi Siddet Hatti' üzerinden yardim istedigini, ancak esinin kendisini, ailesine zarar vermekle tehdit etmesi üzerine eve gelen polislere sikayetçi olmadigini bildirdigini söyledi. Ayrica, alkol ve uyusturucu bagimlisi oldugunu öne sürdügü esi Hakan Özbek'in kiskançlik nedeniyle kendisini kemerle dövdügünü, üzerinde sigara söndürdügünü ve kizgin yag dökmekle tehdit ettigini ifade eden Fikriye Özbek, 'Olay gecesi elime silahi zorla verdi. 'Ben bu tüfegin huyunu biliyorum' dedi ve namluya üç kez vurdu. Tüfek ates aldi. Benim elim tetige hiç degmedi' dedi.Fikriye Özbek, bugün karar durusmasinda hakim karsisina çikacak.GELININDEN SIKAYETÇI OLMADI

Durumu öncesi konusan Fikriye Özbek'in avukati Sevil Araci, müvekkilinin eylül ayindan beri tutuklu oldugunu ve ilk andan itibaren ifadelerinin hiç degismedigini kaydetti. Avukat Araci, müvekkilinin, olayda kullanilan silahin ateslenme nedeni olarak esi Hakan Özbek'i gösterdigini belirtti. 11 yillik evlilik hayati boyunca siddet ve eziyet gören Fikriye Özbek'in dava sürecinde bu siddete sahit olan birçok kisinin tanik olarak dinlendigini vurgulayan Araci, 'Hakan Özbek'in yakinlari dahi bu siddetten bahsetti. Babasi, oglunu öldüren gelininden sikayetçi olmadi. Tahminimce oglunun eziyetlerinin farkindaydi. Bugün karar durusmasi olacak. Biz bu durusmada Fikriye'nin beraat edecegine inaniyoruz. Onun tek istedigi bir an önce çocuklarina kavusmak. Eger istemedigimiz bir sonuç çikarsa karari üst mahkemeye tasiyacagiz' diye konustu.



  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı