Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Silah ve uyuşturucu ticareti yapan suç örgütüne 'Hijyen-2' operasyonu: 33 gözaltı

Silah ve uyuşturucu ticareti yapan suç örgütüne

Gözaltına alınan 33 kişiden 9'u tutuklandı.

Silah ve uyusturucu ticareti yapan suç örgütüne 'Hijyen-2' operasyonu: 33 gözalti

ADANA'da, uyusturucu madde ve silah ticareti yaptiklari, çok sayida yaralama ve adam öldürme olayina karistiklari belirtilen, 13 Ocak'ta 'Hijyen' adiyla düzenlenen 41 kisinin tutuklandigi suç örgütüne yönelik operasyonun ardindan bu kez de 'Hijyen-2' operasyonu düzenlendi. Gözaltina alinan 33 kisiden 9'u tutuklandi.

 

Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri, merkez Yüregir ilçesinde silah ve uyusturucu madde ticaretini yönettigi, çok sayida yaralama ve adam öldürme olaylarini gerçeklestirdigi tespit edilen silahli suç örgütünü desifre etti. Polis, 8 ay boyunca yaptigi teknik ve fiziki takip sonucu örgüte üye oldugu öne sürülen kisilerin de belirlenmesiyle 13 Ocak Çarsamba günü safak vakti 'Hijyen' adiyla operasyon düzenledi. Savciligin haklarinda yakalama çikarttigi süphelilerin yakalanmasi için belirlenen adreslere baskin yapan polis, demir kapilari koçbaslariyla kirarak girdikleri evlerde, aralarinda örgüt lideri oldugu degerlendirilen Murat Takak ile aktif görevde biri komiser 13 polisin de bulundugu 61 süpheliyi gözaltina aldi. Süphelilerden 41'i tutuklanirken, 9'u adli kontrol sartiyla, 7'si savcilik talimatiyla, 4'ü ise ifadelerinin ardindan serbest birakildi.

TEKNIK VE FIZIKI TAKIP DEVAM ETTI

Polis, operasyondan bu yana suç örgütüne yönelik teknik ve fiziki takibini sürdürdü. Örgüt üyesi kisilerin, merkez Yüregir ilçesine bagli 19 Mayis Mahallesi'nde uyusturucu madde ticaretine devam ettigi belirlendi. Ekipler, savciligin haklarinda yakalama karari çikarttigi süphelilere yönelik 26 Mart Cuma günü safak vakti 'Hijyen-2' adiyla Adana merkezli Konya ve Bursa'da operasyon düzenledi. Belirlenen 40 adrese es zamanli baskin yapan polis, 33 süpheliyi gözaltina aldi. Emniyete götürülen süphelilerin, ifadelerinde suçlamalari kabul etmedikleri ögrenildi.

9 SÜPHELI DAHA TUTUKLANDI

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden 9'u tutuklanirken, 10'u adli kontrol sartiyla, 14'ü ise savcilik talimatiyla serbest birakildi. Böylece iki operasyonda toplam tutuklu sayisi 50'ye yükseldi.

ADANA Silah ve uyusturucu ticareti yapan suç örgütüne

ADANA Silah ve uyusturucu ticareti yapan suç örgütüne

ADANA Silah ve uyusturucu ticareti yapan suç örgütüne

ADANA Silah ve uyusturucu ticareti yapan suç örgütüne

ADANA Silah ve uyusturucu ticareti yapan suç örgütüne

ADANA Silah ve uyusturucu ticareti yapan suç örgütüne

 

 

 


  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı