Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Şimdi bisiklet zamanı

Şimdi bisiklet zamanı

Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle halkı bisiklete binmeye özendirmek amacıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar belediyeye bisikletle geldi.

Adana Büyüksehir Belediyesi, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulasim tedbirleri almaya ve desteklemeye tesvik eden, dünyanin her yerinde 16 - 22 Eylül tarihleri arasinda gündeme getirilen Avrupa Hareketlilik Haftasi’ni çesitli etkinliklerle kutluyor .  Baskan Zeydan Karalar vatandaslari bisiklete binmeye davet ederek, belediyeye bisikletle geldi.

Avrupa Hareketlilik Haftasi etkinlikleri kapsaminda Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Spor Park’inda bisiklet parkurunun açilisini yaparak gençlerle birlikte bisiklet sürdü. Güvenli bisiklet sürüs egitimi verilmek üzere hayata geçirilen bisiklet parkurunun açilisini Adana Bisiklet ve Doga Sporlari Dernegi ve genç sporcularin katilimiyla gerçeklestiren Karalar, bisiklet kullaniminin insan sagligi ve temiz dünya üzerindeki etkisine dikkat çekti.

KARALAR, VATANDASLARI BISIKLETE BINMEYE DAVET ETTI

Baskan Karalar tarafindan bisiklet parkurunun açilisiyla baslayan Avrupa Hareketlilik Haftasi etkinlikleri haftanin ilk günü de devam etti.  Vatandaslari daha yasanir ve saglikli bir dünya için bisiklete binmeye davet eden Baskan Zeydan Karalar bisikletle geldigi belediye binasi önünde sunlari söyledi:

 

“Bugün haftanin ilk günü, ise bisikletle gitme kampanyasi baslattik. Simdi diyeceksiniz, ‘Zeydan Karalar sen evinden ise bisikletle mi gidiyorsun?’ Hayir, baglanti yollari olmadigi ve uzak oldugu için bunu yapamiyorum. Yakin yerdeki ve güzergahlarinda bisiklet yolu olan kardeslerimiz ise, alisverise bisikletle gidebilir. Dolayisiyla hem spor yapmis ve sagliklarini korumus olacaklar, hem de araç içlerinde pandemiyle ilgili olusabilecek riskleri azaltacaklar.  Ayrica bisiklet kullanimi, araç trafigi yogunlugunu kismen azaltabilir. Sera gazi üreten araçlari ne kadar az kullanirsak, dogayi da küresel isinmaya karsi o kadar korumus oluruz. Herkesi imkani ölçüsünde, bisiklet yolu güzergahini kullanabilecekler basta olmak üzere  evden ise bisikletle gitmeye davet ediyorum.”

ADANA BISIKLET YOLLARIYLA DONATILIYOR

Daha temiz bir dünya ve önce insan sagligi ilkesinden ödün vermeyen Adana Büyüksehir Belediyesi, kent içi ulasiminda bisiklet kullanimini arttirmak için yeni bisiklet yollari yapimini sürdürüyor. Merkez Çukurova Ilçesi Yurt Mahallesi’nde Adana Büyüksehir Belediyesi’ne ait Spor Park’ta hayata geçirilen 560 metre karelik bisiklet parkurunda çocuklarin trafikten uzak, saglikli ve güvenli bir ortamda bisiklet kullanmayi ögrenmeleri ve uygun donanimla da trafik bilinçlerinin gelismesi amaçlaniyor.

 



Anahtar Kelimeler: Şimdi bisiklet zamanı
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false