Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Soner Çetin verdiği bir sözü daha tuttu!

Soner Çetin verdiği bir sözü daha tuttu!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin verdiği bir sözü daha tuttu ve yapımı tamamlanıp geçen yıl hizmete açılan Yüzüncüyıl Kapalı Semt Pazarında kadın ürünleri pazarını hizmete sundu. Çukurova’da sayısı 4’e ulaşan kadın ?

YÜZÜNCÜYIL KADIN ÜRÜNLERI PAZARI AÇILDI

Yüzüncüyil Mahallesi Kapali Semt Pazarinda faaliyet gösterecek kadin ürünleri pazarinda yer tahsisi için kura çekimi yapildi. Ilk kura Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin tarafindan çekildi. Orhan Kemal Kültür Merkezinde gerçeklestirilen kura çekimi öncesinde konusan Baskan Soner Çetin, kadinlar için yapilan belediye hizmetlerini anlatti.

Baskan Soner Çetin, “7,5 yil önce göreve geldigimizde en çok kafa yordugumuz konu kadinlarimiz için ne yapabiliriz konusuydu. Çalisan kadinlarin en büyük sorunu çocuklarini güven içinde emanet edebilecekleri bir yerdi. Hemen kres projesini hayata geçirmeye basladik. Kadin istihdaminin önündeki engeli kaldirmak istedik. Bugün 9 kresimiz var” dedi.

MOLA EVI YAKINDA BITECEK

Engelli annelerini düsünerek Mola Evi Projesini hazirladiklarini kaydeden Baskan Soner Çetin, “Özellikle otistik çocuklarin annelerinin nefes alacak zamani yok. Çocuklarini birilerine emanet edecek sansi da yok. Simdi Mola Evi projesine basladik ve bunun açilisini 7’nci toplu açilis töreninde hizmete sunacagiz. Engelli anneleri çocuklarini buraya emanet ederek rahatlikla kendilerine zaman ayirabilecekler, alisverislerini yapabilecekler. Çocuklar uzman ellerin kontrolünde olacak” seklinde konustu.

KADINLARIMIZIN YANINDAYIZ

Yüzüncüyil Kadin Ürünleri Pazari ile birlikte sayinin 4’e çiktigini açiklayan Baskan Soner Çetin söyle devam etti:

“Toros Kapali Semt Pazarinda iki kadin ürünleri açtik. Sonra Huzurevleri’nde kadin ürünleri pazari açtik. Huzurevleri pandeminin etkisiyle kapandi ama potansiyeli var, orayi canlandirmak gerekiyor. Simdi Yüzüncüyil Kapali Semt Pazarinda dördüncü kadin ürünleri pazarini açiyoruz. Bugün bunu hayata geçirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Kadinlarimiz el emege göz nuru ürünlerini satmak istediginde biz onlarin yaninda olacagiz. Hazir ürünlerin satilmasina izin vermeyecegiz. Yüzüncüyil’da büyük potansiyel oldugunu düsünüyoruz. Insallah sizler huzur içinde el emegi göz nuru ürünlerini satip ev ekonomisine katkida bulunacaksiniz. Ben her zaman sizlerin yaninda olacagim. Hayirli ugurlu olsun, bol kazançlar diliyorum.”

PAZARTESI GÜNÜ AÇIK OLACAK

Baskan Soner Çetin’in konusmasinin ardindan kura çekimine geçildi. Ilk 3 kurayi Baskan Soner Çetin, “Hayirli olsun” dilegiyle yapti. Ardindan kadin ürünleri pazarinda faaliyet göstermek için basvuru yapan kadinlarin stantlari kura ile belirlendi. Yüzüncüyil Kadin Ürünleri Pazari pazartesi günleri faaliyet gösterecek.



  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı