Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sümer, “İktidar, ranttan, rüşvetten ve yolsuzluktan besleniyor”

Sümer, “İktidar, ranttan, rüşvetten ve yolsuzluktan besleniyor”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Son olarak Milli Emlak Müdürlüğü’nde ortaya çıkan ve birçok Kamu kurumunda görülen rüşvet ve yolsuzluklar” ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HAZINE ARAZILERI YOLSUZLUK KAPISI HALINE GETIRILDI

Orhan Sümer, “Adana'nin Karatas ilçesinde gerçeklesen milyonluk rüsvet operasyonu kapsaminda Milli Emlak Müdürlügü’ne bagli ekiplerin bölgedeki degerli hazine arazilerinin usulsüz kiralanmasina yönelik sorusturmasi sürüyor. Hazine arazilerinin siyasi iktidara yakin kisi ve gruplara peskes çekilmesi ne yazik ki sadece Adana’da degil yurdumuzun dört bir yaninda karsimiza çikiyor. Iktidarin çözülmesi ve devlet otoritesinin kaybolmasi ile birlikte ne yazik ki bir çok kurumumuzda rüsvet olaylari ortaya çikiyor. Özellikle hazineye ait tasinmazlar ve araziler yolsuzlugun adresi haline geldi.”Dedi

IKTIDAR RÜSVETI SIRADANLASTIRDI

Orhan Sümer, “Türkiye AKP Iktidari ile birlikte ne yazik ki giderek hukuk devleti olmaktan uzaklasti. Artik herkes eger iktidara yakin olursa veya iktidara yakin kisilerle irtibata geçebilirse her türlü isini çözebilecegini düsünüyor. Bu durum yargidan, emniyete, sagliktan, imar islerine kadar sirayet etmis durumda. Çok aci ama örneklerini de görüyoruz. AKP dönemi ileride ülkenin hukuktan uzaklasip, rüsvet ve iltimasin tavan yaptigi bir dönem olarak hatirlanacaktir.”Dedi.

KILIFINA UYGUN KANUNLAR YOLSUZLUGUN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Orhan Sümer, “Özellikle kamu ve hazine arazilerinin isgali sonrasinda ceza-i hükümlerin uygulanmasi beklenirken, bir gecede çikan Cumhurbaskanligi kararlari, imar aflarinin suçu kapsayacak halleri de içerisine almasi sonucundarantinve talanin önü açiliyor. Özellikle siyasi baglantisi olan rant gruplari bu durumu kendi lehlerine çeviriyorlar. Iktidarin bu duruma dur demesi gerekirken el altindan tesvik edici hamleler yaptigini görmek kamu vicdanini derinden yaraliyor”Dedi.



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false