Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tabanca merakı öğretmeni silah kaçakçısı yaptı

Tabanca merakı öğretmeni silah kaçakçısı yaptı

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Organize Büro Amirliği ekipleri, kurdukları özel atölyelerde silah imalatı yapıp, il il gezerek Türkiye'nin dört bir yanında adedi 7 bin

Adana Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü'ne bagli Organize Büro Amirligi ekipleri, kurduklari özel atölyelerde silah imalati yapip, il il gezerek Türkiye'nin dört bir yaninda adedi 7 bin 500 ile 10 bin lira degisen fiyatlarla silah satisi yapan bir çetenin oldugu bilgisine ulasti.

Polis, liderligini F.H. ve M.Ç.Y.'nin yaptigi çeteyi 6 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldi. Yapilan takip sonucunda çeteye silahi tabanca merakindan dolayi bir atölye kurup getirilen parçalardan tabanca yapan bir ilkokul ögretmeni M.Ç.Y.'nin temin ettigi ögrenildi. Ögretmenin Hatay'da bu isi yaptigi ve yapilan silahlarin bütün Türkiye'ye satildigi belirlendi. Ayrica ögretmenin pandemiden dolayi uzaktan egitime geçildigi için daha fazla silah yapimi gerçeklestirdigi de saptandi. Ayrica ögretmenin kara da ortak oldugu ögrenildi.

Gaziantep'in Islahiye ilçesinde akaryakit istasyonu isleten is adami F.H.'nin, çetenin bir diger lideri olmakla birlikte silah kaçakçiligini da finanse ettigi bilgisine ulasildi. Çetenin, gizlilige büyük önem verdigi, kaçak atölyede üretilen silahlarin bizzat elden teslim edildigi belirlendi. Tüm bu bilgiler dogrultusunda 27 Nisan günü operasyon için dügmeye basildi; Adana merkezli Gaziantep, Hatay, Ordu ve Tokat'ta es zamanli sok baskinlar gerçeklestirildi

 

Çete liderleri F.H. ve M.Ç.Y. ile birlikte M.S., M.K., F.Ç. ve T.H. adli 6 süpheli kiskivrak yakalandi. Süphelilere ait ev ve isyerlerinde yapilan aramalarda; bir adet 'Kalesnikof' ve bir adet de 'Mauser' marka piyade tüfegiyle bunlara ait 77 adet mermi, 53 adet ruhsatsiz tabanca ve sarjörü, bin 800 adet degisik çaplarda tabanca mermisi ele geçirildi. Atölyedeki bir adet lazer cihazi ve bir adet de namlu açmada kullanilan torna makinesine de el konuldu.

Bu arada emniyette sorguya alinan zanlilar, silah ve mühimmat ticareti yaptiklarina yönelik suçlamalari kabul etmedi. Süpheliler, 'Silahlari nereden buldunuz?' sorusuna da; 'Silahi yolda bulup, eve getirdim' seklinde yanitini vermisti. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen F.H., M.Ç.Y., M.S. ve M.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, F.Ç. ve T.H. de 'adli kontrol' sartiyla serbest birakilmisti. 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli