Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TOPAL:BU DÜNYADA BİZİM ENERJİ KAYNAĞIMIZ GENÇLERİMİZDİR

TOPAL:BU DÜNYADA BİZİM ENERJİ KAYNAĞIMIZ GENÇLERİMİZDİR

Ceyhan Belediyesi Meclis Üyesi Umut Topal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayınladı.

Ceyhan Belediyesi Meclis Üyesi Umut Topal, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami dolayisiyla bir mesaji yayinladi.

Kurtulus Savasi mücadelemizin baslangiç olan 19 Mayis 1919'da, Türk Milleti gösterdigi irade, azim ve kararlilik ile tüm dünyaya örnek oldugunu, milletimizin istiklal ve istikbaline her kosulda ve her durumda mali ile cani ile sahip çikarak tüm dünyaya ilan ettigini belirten Topal“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde Samsun’da baslayan Milli Mücadele hareketi basariya ulasmis ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelleri atilmistir. Bu mücadele sonunda Türk Milleti’nin, ‘bagimsiz ve hür yasama’ hedefi bir kez daha gerçeklesmis oldu.19 Mayis Türk tarihinin önemli bir dönüm noktasidir ve gençlerimiz bu tarihi çok daha iyi anlamali ve idrak etmelidir.  ' dedi.

Ceyhan Belediyesi Meclis üyesi Umut Topal,sözlerine söyle devam etti:

“19 Mayis 1919 günü tarihimizde çok müstesna bir yere sahiptir. Milletin bagimsizligini, yine milletin azim ve kararinin kurtaracagina inanan bir avuç inanmis insanin baslattigi bu kutlu yürüyüs neticesinde, büyük fedakârliklar gösteren aziz Türk milleti, esareti reddedip bagimsizligini elde etmistir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasina giden yolun baslangici olan iste bu tarih, ayni zamanda gelecegimizin teminati olan gençlerimiz için de bayram olarak kutlanmaktadir. Böyle bir günü ülkemiz için, gençlerimiz için elbette önemli görmek gerekmektedir. Çünkü gençlerimiz ülkemizin ve yarinlarimizin teminatidir. 15 Temmuz darbe girisiminde tanklarin önüne yatan ve hain kalkisimin basarisiz olmasinda büyün katkilari bulunan gençlerimiz ülkeye bagimliliklarini göstermistir.

Bizler, Türkiye’yi Dünya’nin önde gelen ekonomileri, hak ve özgürlükler cenneti yapma yolunda emin adimlarla ilerlerken her zaman enerji kaynagimiz da gençlerimiz olacaktir.

Bu düsüncelerle basta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaslari olmak üzere ülkenin bagimsizligi ugruna canini malini ve her seyini feda etmis tüm kahramanlarimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, Sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami'nin 102.yilini yürekten kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi



  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı