Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TÜMER;HERŞEYE RAĞMEN İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ.

TÜMER;HERŞEYE RAĞMEN İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ.

Ankara’da bir dizi Temaslarda bulunan Gazetemizin İmtiyaz sahibi Osman Yavuz ve Öztürk Hayat Gazetesi İmtiyaz sahibi Aytekin Denizli Türk Enerji Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer’i Makamında ziyaret ederek Ağustos Ayında yapılacak olan 6. D

TÜMER;HERSEYE RAGMEN ISTIKRARLI BIR SEKILDE YÜRÜMEYE DEVAM EDIYORUZ.

Ankara’da bir dizi Temaslarda bulunan Gazetemizin Imtiyaz sahibi Osman Yavuz ve Öztürk Hayat Gazetesi Imtiyaz sahibi Aytekin Denizli Türk Enerji Sen Genel Baskani Mustafa Tümer’i Makaminda ziyaret ederek  Agustos Ayinda yapilacak olan 6. Dönem Toplu sözlesme süreci  hakkinda bilgi aldilar.

Tolu Sözlesmeler ile ilgili önemli Bilgiler veren Türkiye Kamu Sen Toplu Sözlesmelerden Sorumlu Türk Enerji Sen Genel Baskani Mustafa Tümer,  Türkiye Kamu-Sen ve Türk Enerji-Sen olarak her seye ragmen istikrarli bir sekilde büyümeye devam ediyoruz. Türkiye Kamu-Sen bütün hizmet kollariyla kamu çalisanlarinin tek umudu ve güven kapisidir” dedi.

1-30 Agustos tarihleri arasinda yapilacak olan 6. Dönem Toplu Sözlesme Görüsmelerine iddiali bir sekilde oturacaklarini kaydeden Tümer, “Türkiye Kamu-Sen her toplu sözlesmede, disiplin içerisinde kamu çalisanlarinin hak, talep ve beklentilerinin karsilanmasi ve kazanimlarinin korunmasi için ciddi bir süreç ortaya koyuyor. Nitekim 5. Dönem Toplu Sözlesme görüsmelerinde Türkiye Kamu-Sen’in ortaya koydugu iddialarin ve taleplerin ne kadar makul, gerçekçi, geçerli oldugunu geride biraktigimiz iki yil da çok net olarak gördük” dedi.

Sözde yetkili sendikanin beceriksizce yürüttügü 5. Dönem Toplu Sözlesme sürecinin ortaya koydugu sonuçlarin vahim oldugunu ifade eden Tümer, “Basta maas artislari olmak üzere kamu çalisanlari birçok alanda hak kaybina ugradi. Alinan maas zammindan daha fazla enflasyon farki alir hale geldi. Eger ücret artislari, maas zammi enflasyon farkinin dahi altinda kaliyorsa bunun sorgulanmasi lazim. Kamu çalisanlarinin bunu sorguladigi ve vakti geldiginde geregini yapacagini düsünüyorum” diye konustu.

Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerini hem kamu çalisanlari hem de kamuoyu ile paylasacaklarini belirten Tümer, “Sanal enflasyon hedefleri üzerinden kamu çalisanlarinin maas artislari belirlenmez. Baz alinmasi gereken gerçeklesen enflasyondur. Yani mutfagin, cüzdanimizin enflasyonudur. Ayrica enflasyon oraninda zam yapmak demek, zam yapmamak demektir. Her ne kadar sözde yetkili konfederasyonun genel baskani enflasyon farki almayi bir sendikal basari gibi sunsa da ancak kendini kandirir. Enflasyon oraninda zam, sifir zam demektir.” dedi.

Türkiye Kamu-Sen’in gerçeklesen enflasyon ve arti 3 puan refah payi talep ettigini bildiren Tümer, “Madem ülkemizin ekonomisi büyüyor,  kamu çalisanlari da adil bir sekilde büyüyen ekonomiden hak ettigi payi almalidir” dedi.

Kamu çalisanlarin kayiplarinin telafi edilmesinin öncelikli taleplerinden oldugunu kaydeden Tümer  “Hatirlarsaniz 5. Dönem Toplu Sözlesme Görüsmelerinden önce Türkiye Kamu-Sen AR-GE biriminin yaptigi arastirmaya göre, kamu çalisanlarinin 591 TL reel ücret kaybinin oldugu tespit edildi. Dolayisiyla masaya otururken, ‘Öncelikli olarak bu kayba dayanarak 600 TL seyyanen zam istiyoruz’ demistik.  Yine ayni refleksi göstererek, kamu çalisanlarinin kayiplarini reel olarak ortaya koyacagiz, kayiplarimizin telafi edilmesini isteyecegiz. Bunun yani sira gerçeklesen enflasyon ve arti 3 puan refah payi masada dile getirecegimiz taleplerimiz olacak. ”

 



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli