Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tuncel Yumurtalık MYO’da İncelemelerde Bulundu

Tuncel Yumurtalık MYO’da İncelemelerde Bulundu

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ilçe ziyaretleri kapsamında Yumurtalıktaydı.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel ilçe ziyaretleri kapsaminda Yumurtaliktaydi. Yumurtalik Ilçesinde bulunan Yumurtalik Meslek Yüksekokulunda incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel bölgeye önemli hizmetleri bulunan Yumurtalik MYO’nun Su Ürünleri,  Organik Tarim, Sualti Teknolojisi, Turizm ve Otel Isletmeciligi ve Dis Ticaret sektöründeki önemli ara eleman yetistirmesi dolayisiyla çok önemli misyona sahip bir MYO oldugunu söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel beraberinde Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ilter Ünlükaplan Prof. Dr. Süha Berberoglu, Prof. Dr. Hayri Levent Yilmaz ve Genel Sekreter vekili Dr. Mehmet Cingöz ile birlikte Yumurtalik MYO’da incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Gökçe: “Nitelikli Ara Eleman Gereksinimi Karsiliyoruz”

MYO bünyesinde yer alan su alti teknolojileri, havuz, basinç odasi, organik tarim alanlari, seralar ve ilgili laboratuvarlar da incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tuncel’e MYO Müdürü Prof. Dr. Mahmut Ali Gökçe brifing verdi. Prof. Dr. Gökçe, Yumurtalik Meslek Yüksekokulunun ülkemizin ihtiyaçlarina uygun insan gücü yetistirmek amaciyla, bilim ve teknolojiden yararlanarak Su Ürünleri, Organik Tarim, Sualti Teknolojisi, Turizm ve Otel Isletmeciligi ve Dis Ticaret sektörünün talep ettigi ve yeni açilacak programlari da tespit ederek bu yönde yeni programlar açarak ara eleman ihtiyacini çesitlendirerek günümüz kosullarina göre ihtiyaçlari karsilayacak sekilde egitim ve ögretim verdigini söyledi.

Kamp Alani Mevzuata Uygun Olarak Yenilenerek Açilacak

Kamp alani ve su ürünleri yetistiricilik alanlarinda da incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Tuncel, programlari takip edip günümüz teknolojisini anlayan, uygulayabilen ara eleman yetistirilmesi ve bölgesel ihtiyaçlar dogrultusunda halka egitim vermek ve yasam kalitelerini yükseltilmesine katkida bulunmak maksadiyla gerekli ortami saglayip, yurt içinde ve yurtdisinda, örnek alinan bir meslek yüksekokulu olma yolunda ilerlediklerini ifade etti.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel ayrica kamp alani ile ilgili çalisma yapilarak ilgili mevzuata uygun olarak yenileme çalismasi yapilip açilacagini söyledi. Ziyaret ani fotografi çekilmesiyle son buldu.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli