Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI TALİP 3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ YERİNE GETİRİLMELİDİR

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI TALİP 3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ YERİNE GETİRİLMELİDİR

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ı makamında ziyaret eden gazetemizin imtiyaz sahibi Osman Yavuz ve Öztürkhayat Gazetesi sahibi Aytekin Denizli , Eğitim sisteminde yaşanan sorunlara değindi

TÜRK EGITIM SEN GENEL BASKANI TALIP 3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ YERINE GETIRILMELIDIR

Türk Egitim Sen Genel Baskani Talip Geylan’i makaminda ziyaret eden  gazetemizin imtiyaz sahibi Osman Yavuz ve Öztürkhayat Gazetesi sahibi Aytekin Denizli , Egitim sisteminde yasanan sorunlara degindi 

Sendikal faaliyetlerde yaptiklari basarili çalismalarindan dolayi Egitim çalisanlari adina plaket takdim edilen Genel Baskan Talip Geylan,, bir yili askin süredir salginin hayatin her alanini olumsuz etkiledigini söyledi.

 Geylan, ögrencileri okullariyla bulusturmak için herkesin sorumluluk üstlenip Kovid-19 tedbirlerine uymasi gerektigini belirterek Türkiye ve insanlik âleminin salgindan kurtulmasi, hayatin normal akisina dönmesi temennisinde bulunarak söyle konustu: salginla mücadele kapsaminda bir süre önce yerinde karar uygulamasina geçildigini hatirlatarak, “Il Hifzissihha kurullari, illerin vaka sayilarina göre kararlar alabiliyor. Ancak 58 il, bu ülke nüfusunun yüzde 80'ine tekabül ediyor. Bu durum çok üzücü. Basta Saglik Bakanligi Bilim Kurulu olmak üzere yetkili kurullarin ortaya koydugu tedbir ve kurallara tam riayet gösterirsek bu musibetten kurtulacagiz. Buradan bütün topluma çagrida bulunuyorum, her sey bir yana, çocuklarimizi, ögrencilerimizi, okullariyla bulusturabilmek için bile herkesin sorumluluk üstlenip, kurallara uymasi gerekiyor.” dedi.

Egitim bilimcilerin arastirmasina göre 3 aylik ögrenme kaybinin telafisinin ancak 2 yilda gerçeklesecegine isaret eden Geylan, “Geride biraktigimiz 1 yilin büyük bölümünde okullarimizi kapatmak durumunda kaldik. Bu ne demektir? Önümüzdeki  belki de 3-5 yilda çocuklarimizin maruz kaldigi ögrenme kayiplarinin telafisi için gayret ortaya koyacagiz demektir. Her sey bir yana sadece çocuklarimizin ögrenme kayiplarina engel olmak için bile kurallara toplumca uymamiz gerekiyor.” ifadelerini kullandi.

 

                               ARTIK BU ÜLKE YORULDU

KPDK toplantisi hakkinda önemli açiklamalarda da bulunan Genel Baskan Talip Geylan, kamuda çözüm bekleyen birçok konuya degindi. Geylan, Sözlesmeli personele kadro, kamu çalisanlarina ek zam, 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesi, mülakat sisteminin sona erdirilmesi, yardimci hizmetler sinifi personelinin talepleri ve kamu çalisanlarina bayram ikramiyesi verilmesi gibi konulara iliskin görüslerini bildirerek Sayin Bakan’in bu yil da yazili sinav sonuçlarini tahrip etmeden atamalari gerçeklestirecegine inaniyoruz. Dedi.

Mülakatin kamu hayatindan çikarilmasi gerektigini bildiren Geylan, “Artik kamuda liyakate, ehliyete dayali görevde yükselme sistemi ihdas edilmelidir” dedi. Genel Baskan Geylan, mülakatlar marifeti ile yillardir bu ülkede kamu çalisanlarina zulmedildigini söyleyerek, “Hatirlarsaniz mülakatla kamudaki on binlerce yönetici alasagi edildi ve yerlerine yine mülakat marifeti ile tek vasfi yandas olanlar yönetici olarak is basina getirildi. Artik yeter! Bu ülke yoruldu. Çok açik söylüyorum, bunun vebali ülkeyi yönetenlerdedir” dedi.

3600 ek gösterge sözü yerine getirilmeli, tüm kamu çalisanlarinin ek göstergeleri güncellenmelidir çagrisinda bulunan Genel Baskan Geylan, ek gösterge sözünün yerine getirilmesini istedi. Cumhurbaskani Erdogan’in 24 Haziran seçimleri öncesinde 4 meslek grubunun ek göstergelerinin 3600’e çikarilacagi sözünü verdigini, bu sözün üzerinden 1.5 yil geçmesine ragmen yerine getirilmedigini bildiren Geylan, “Iktidar partisinin parlamentodaki temsilcilerine sesleniyorum; Sayin Erdogan sadece Adalet ve Kalkinma Partisi’nin genel baskani degil, ayni zamanda Cumhurbaskanidir, yani bu devletin basidir. Dolayisiyla bir Cumhurbaskani’nin sözünün 2  yildir havada birakilmasi kabul edilemez. Bu tutum iktidar partisine yakismamaktadir. Iktidar partisine düsen, Sayin Cumhurbaskani’nin sözünü ivedilikle yerine getirmektir.

3600 ek gösterge sözünün yerine getirilmesi noktasinda kamu çalisanlarinin çok ciddi beklentisi bulunmaktadir. Onlari hayal kirikligina ugratmak dogru bir yaklasim degildir. Öte yandan sendika olarak sadece 4 meslek grubunun degil, tüm kamu çalisanlarinin ek göstergelerinin güncellenmesini istiyoruz. Ayrica yardimci hizmetler sinifinin ek göstergeden yararlanmasini talep ediyoruz. Bu taleplere iktidar partisi yetkilileri sessiz kalmamalidir” diye konustu.

 



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli