Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TÜRK MİLLETİ CUMHURİYETİN VE DEVRİMLERİN SAHİBİ VE KORUYUCUSUDUR”

TÜRK MİLLETİ CUMHURİYETİN VE DEVRİMLERİN SAHİBİ VE KORUYUCUSUDUR”

“ULUSAL EGEMENLİĞİMİZİN 101. YILI KUTLU OLSUN”

 

“EGEMENLIK KAYITSIZ SARTSIZ MILLETINDIR”

 

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla yayinladigi mesajinda; 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açilmasiyla isgal altindaki vatan topraklarinda bagimsizlik ve özgürlük arzusunun inanca dönüstügünü, ulusun egemenligi eline alip Atatürk önderliginde kendi kaderini çizerek zafere ulastigini kaydetti. Akay, “Ulusal egemenligimizden, özgürlügümüzden ve bagimsizligimizdan ödün vermemiz mümkün degildir” dedi.

Baskan Akay, mesajinda sunlari söyledi:

“Çanakkale kahramani Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde açilan TBMM ile ulusumuz tüm yetkiyi ve iradeyi eline almis, bagimsizlik ve özgürlük mücadelemizi örgütleyerek kendi kaderini tayin etmistir. Bagimsizlik mücadelesini zafere tasiyan TBMM, ayni zamanda ulusumuzun bagimsizlik, demokrasi, insan haklari, hukuk, kardeslik ve birliktelik ruhunun kaynagidir. Dün oldugu gibi bugün de ulusal bagimsizligimiza yönelik her türlü tehdit, karsisinda bu ruhu tasiyan 84 milyon yurttasimizi bulacaktir. Ulusal egemenligimizden, özgürlügümüzden ve bagimsizligimizdan ödün vermemiz mümkün degildir. Türk milleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Atatürk ilke ve devrimlerinin sonsuza dek sahibi ve koruyucusudur.

Gelecegimiz olan çocuklarimiza çagdas, daha refah, yasanabilir bir ülke birakma sorumluluguyla; Büyük Önder Atatürk ve arkadaslarinin gelecege isik tutan eylem ve fikirlerini, cumhuriyetimizi, bagimsizligimizi, millet iradesini, demokrasiyi her zaman savunmaya devam edecegiz.

‘Egemenlik Kayitsiz Sartsiz Milletindir’ siariyla açilan TBMM’nin 101. Yasini ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyor, basta Önderimiz Atatürk, silah arkadaslari ile ulusumuzun bagimsizligi ve özgürlügü için canlarini feda eden tüm sehitlerimizi rahmetle, saygiyla ve sükranla aniyorum.” 



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false