Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği'nden zam oranlarına tepki

 Türkiye Kamu-Sen Adana  İl Temsilciliği

Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, memur ve memur emeklilerine 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak maaş zammı için ilk teklifi veren kamu işverenine tepki gösterdi. Teklifin kabul edilmesinin mümkün olmadığını kaydede

Memur ve memur emeklilerine 2022 ve 2023 yillarinda yapilacak maas zamminin belirlenecegi toplu sözlesme görüsmelerinde hükümetin sundugu ilk teklif, sendikalar tarafindan tepki ile karsilandi.

Maas zammi için verilen ilk teklife bir tepki de Adana’dan geldi.

 Türkiye Kamu-Sen Adana  Il Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç ve Türkiye Mamu Sen Adana Il Temsilciligine bagli sube baskanlari ile birlikte yaptiklari basin açiklamasiyla  tepkilerini dile getirdiler.

Basin açiklamasina  katilan sendika üyeleri, “Memur bütçeden hakkini istiyor”, “Memur maasi da güncellensin”, “Enflasyon farki zam degildir, ek zam istiyoruz” yazili dövizler tasidi, zaman zaman ise slogan atti.

“KAMU ÇALISANLARININ MAASLARI ENFLASYON KADAR ARTMIYOR”

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Il Temsilcisi Girgeç, “UMKE’siyle, AFAD’iyla, dalgiçlariyla, itfaiyesiyle, saglikçisiyla, ormancisiyla, egitimcisiyle, elektrik, dogalgaz, su, altyapi hizmetleriyle, postacisi, zabitasi ve güvenlik görevlisiyle halkimizin imdadina kosuyoruz. Kamu görevlilerimiz yalnizca olagan dönemlerde degil özellikle olaganüstü dönemlerde devletimizin görünen yüzü, sefkat eli olarak hayati bir görev yürütüyor. Bu kapsamda degerlendirdigimizde gerçekten de kamu çalisanlarimizin ifa ettikleri hizmetlerin degerinin ve öneminin parasal bir karsiligi bulunmuyor. Son dönemde ekonomideki gelismeler de hepimizin malumu. Bilhassa 2012 yilindan beri gerek zorunlu harcama kalemlerindeki artislar gerekse döviz, altin, konut gibi kalemlere gelen zamlar, maaslara yapilan zamlarin kat be kat üzerinde seyrediyor, hayatimizi olumsuz yönde etkiliyor. Kamu çalisanlarinin maaslari yil içinde enflasyon kadar bile artmiyor, sonradan verilen enflasyon farki ise hiçbir yaraya merhem olmuyor. Ayni isveren toplumun çesitli kesimlerini desteklerken afetle, salginla, felaketle bogusan memurlarimiz bir de ekonominin cenderesi altinda eziliyor. 6. Dönem Toplu Sözlesme Görüsmeleri, iste böyle bir ortamda basladi.” dedi.

“TEKLIF GERÇEKLERI KARSILAMAKTAN UZAK”

Türkiye Kamu-Sen olarak kamu görevlilerinin kazanimlarini artirmak ve olumsuz gidisata son verebilmek adina ortak taleple gittiklerini kaydeden Girgeç, “Bugün gelinen noktada ülkemiz nüfusunun yaklasik 4’te 1’inin 2022 ve 2023 yillarindaki ekonomik geleceginin belirlenecegi toplu sözlesme görüsmelerinde isveren tarafi da teklifini sundu. Kamu Isveren Heyeti, memur ve memur emeklilerine 2022 için yüzde 5+6, 2023 yili için ise yüzde 6+6 maas artisi öngörüyor. Bu teklif, bizim istedigimizin yarisi bile degildir, dolayisiyla kabul edilmesi de mümkün degildir. Halihazirda yillik resmi enflasyon yüzde 18,95 seviyesindedir. Muhtemelen 2021 yili enflasyonu yüzde 20 dolayinda gerçeklesecektir. Yani önümüzdeki iki yillik süre içinde enflasyon toplamda en az yüzde 35-40 dolayinda gerçeklesecektir. Yapilan teklif ise bu gerçekleri karsilamaktan uzaktir.” diye konustu.

“BU TEKLIFLERIN ALTI DOLDURULMALI”

Bugüne kadar kamu görevlilerinin yasadigi sorunlarin temelinde maas artislarinin hedeflenen enflasyona göre belirlenmesi geldigini ifade eden Girgeç, “Hayallere göre zam verip gerçekleri görmezden gelmenin bedelini kamu görevlilerimiz ödememelidir. Bu nedenle Hükümet, ivedilikle teklifini yenilemek zorundadir. Yapilacak teklifte gerçeklesen enflasyon, büyüme, refah payi, harcamalar ve geçmis dönemde yasanan kayiplarin telafisi gibi etkenler mutlaka degerlendirilmelidir. Sayin Bakan teklifinde sözlesmeli çalisanlarimizin sorunlarinin çözülecegini, 3600 ek gösterge talebimizin kabul edildigini ve refah payi ile ilgili bir gelisme yasanabilecegini ifade etmistir. Bunlar son derece olumlu olmakla birlikte, bu tekliflerin alti doldurulmali, rakamlar netlestirilmelidir.” seklinde konustu.

“EKONOMIDEKI BÜYÜMEDEN KAMU GÖREVLILERINE PAY VERILMELI”

Türkiye Kamu-Sen olarak, pazarlik yapmaya zaman kalacak sekilde bir an önce yeni ve kabul edilebilir bir teklifin gelmesi için hükümete açik çagrida bulunduklarini belirten Girgeç , “Bu teklifte toplu sözlesmelerin basinda Kamu Isveren tarafina sundugumuz,
gerçek enflasyon rakamlarinin dikkate alindigi kabul edilebilir bir oransal artis, geçmis dönemlerde yasanan kayiplarin telafisi için seyyanen zam, ülke ekonomisindeki büyümeden kamu görevlilerine de pay verilmesi, reel gelir artisi saglanabilmesi için maaslara refah payi eklenmesi, kamuda yalnizca memurlara verilmeyen Bayram Ikramiyesinin, memurlara da verilmesi, Toplu Sözlesme Ikramiyesinin yükseltilerek sendika üyesi kamu görevlilerinin tesvik edilmesi, 3600 ek gösterge uygulamasinin tüm kamu çalisanlarini kapsayacak sekilde düzenlenmesi, bütün güvencesiz sözlesmeli personelin kadroya geçirilmesi, yardimci Hizmetlilerin Genel Idare Hizmetleri Sinifina alinmasi, aile yardimi, çocuk parasi, dogum ve ölüm yardimi gibi sosyal yardim kalemlerinin çalisanin ihtiyacini karsilayacak sekilde yükseltilmesi gibi konularin mutlak surette yer almasi gerekmektedir. Bütün bu unsurlarin yaninda hizmet kollarina iliskin olarak diger hususlarin da sorunlari kalici bir çözüme kavusturacak biçimde ele alinmasi zorunludur.” dedi.

“TALEPLERIMIZ, MAKULDÜR VE ISTENIRSE KARSILANABILIR”

Haklari olmayan hiçbir konuyu ve meblagi masaya tasamadiklarini dile getiren Girgeç, “Hakkimizdan asagisina da riza gösterecek degiliz. Yillardan beri “Hakkiniz ödenmez” diyerek alkislaniyoruz, simdi ise hakkimizin ödenmesini istiyoruz. Biz artik sirtimizin sivazlanmasini degil, cüzdanimiza insanca yasamaya yetecek kadar para konulmasini istiyoruz. Sayin Bakanin “Memurlarimizi enflasyona ezdirmeyecegiz” sözünün gerçeklesmesini sözlesmeli personelin haklarinin memurlarla esitlenecegi, 3600 ek gösterge teklifimizin kabul edildigi, refah payi uygulamasinin degerlendirilecegi sözlerinin adinin konmasini bekliyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak bizler, reel kayiplarimizin karsilanmasini ve ekonomik büyümeden ve artan milli gelirden bir çalisan olarak hak ettigimiz payi istiyoruz. Taleplerimiz, makuldür ve istenirse karsilanabilir. Mücadelemiz, basta kamu çalisanlari olmak üzere tüm Türk Milletinin daha güzel bir Türkiye’de, yasanabilir bir ücretle, refah içinde yasamasi içindir. Yapilacak revize teklif, siyasi iradenin bu yöndeki niyetini ortaya koyacaktir. 25 milyon vatandasimiz, Hükümetten yüzlerini güldürecek, adil ve hakkaniyetli bir teklif beklemektedir.” diye konustu.



  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli