Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Üç ödüllü elektrikli araç Seyhan'da!

Üç ödüllü elektrikli araç Seyhan

AKAY: 'BU BİR BAŞLANGIÇ'

AKAY: 'BU BIR BASLANGIÇ'

Teknofest Liselerarasi Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarislarinda “Seyhan” adli araçla üç ödül kazanarak büyük bir basariya imza atan Seyhan Belediyesi Kütüphane Müdürlügü Yesilyurt Bilgi Evi Elektromobil Takimi, Belediye Baskani Akif Kemal Akay’i ziyaret etti. “Ellerinize, yüreklerinize saglik” diyerek Elektromobil Takimini kutlayan Baskan Akay, Büyük Önder Atatürk’ün ‘Durmayalim düseriz’ sözünü animsatarak, “Simdi tam da o zaman. Yaptiginiz isi seviyorsaniz yine Atatürk’ün lafi ‘Dinlenmemek üzere yola çikanlar asla yorulmazlar’ ” diye konustu.

BASKAN AKAY’A DESTEK TESEKKÜRÜ

TÜBITAK tarafindan bu yil ilk kez düzenlenen ve geçtigimiz hafta sonunda gerçeklestirilen Teknofest Liselerarasi Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarislarini ‘Seyhan’ adli araçla birincilikle tamamlayip,  “Tanitim ve Yayginlastirma” ile “Ilk Yerlilik” ödülünü de kazanan Elektromobil Takimi, Adana’ya döndükten sonra Baskan Akay’i makaminda ziyaret edip, verdigi destekten dolayi tesekkür etti.

ELLERINIZE, YÜREKLERINIZE SAGLIK

 

 Gençlerin firsat verilirse her seyi basarabilecegini yineleyen Baskan Akay, “Ellerinize, yüreklerinize saglik. Basarilarinizin devamini diliyorum” dedi.

‘DINLENMEMEK ÜZERE YOLA ÇIKANLAR ASLA YORULMAZLAR’

Elde edilen basarinin bir baslangiç oldugunun altini çizen Baskan Akay, sunlari söyledi:

“Önemli olan bir seyleri yapma çabasi, üretme. Biz 80’li yillardan sonra üretimi unuttuk, tüketim toplumu olduk. Dünya’da Türkiye’den konum itibariyla özel bir yer yok. Jeo-stratejik olarak dünyanin en önemli memleketi burasi. Genlerimizde bizim sanayi var, tarim var.Biz  1930 yilinda uçak yaptik, lokomotifimizi kendimiz yaptik. Biz 1960’ta motorlu aracimizi kendimiz yaptik, her seyi kendimiz yaptik ama sonradan bir furya basladi her seyi disaridan alir olduk. Iste sizler simdi bunu tersine çevirme noktasindasiniz.  Atatürk’ün bir lafi vardir, ‘Durmayalim düseriz’. Simdi tam da o zaman. Yaptiginiz isi seviyorsaniz yine Atatürk’ün lafi ‘Dinlenmemek üzere yola çikanlar asla yorulmazlar’.”

Baskan Akay, makam ziyaretinin ardindan belediye hizmet binasi önündeki elektrikli araci inceleyip, Elektromobil Takimiyla ani fotografi çektirdi.



  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false