Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Üçgül ailesi örnek oldu!

Üçgül ailesi örnek oldu!

Üçgül ailesi örnek oldu!

Hayirsever Is Adami Saban Üçgül ve Kardeslerinin Katkilariyla 2014/15 yilinda egitime baslayan SABAN ÜÇGÜL ve KARDESLER MESLEKI ve TEKNIK ANADOLU LISESI bu yil altinci mezunlarini verdi. Üçgül Ailesi okulun altinci mezun vermesi neticesinde gurur dolu gün yasadi.

SABAN ÜÇGÜL ve KARDESLER MESLEKI ve TEKNIK ANADOLU LISESISINDE Düzenlenen törende konusan Hayirsever Is Adami Saban Üçgül, Bu sene okuldan mezun olan Üniversite sinavini kazanan ögrencilere müjde verdi. SABAN ÜÇGÜL ve KARDESLER MESLEKI ve TEKNIK ANADOLU LISESI’den üniversite kazanan ögrencilere BURS sözünü vererek ögrenci ve idarecileri sevindirdi.

 

ÜÇGÜLDEN BURS MÜJDESI

Hayirsever Is Adami Saban Üçgül, yaptigi konusmasinda sunlari kaydetti; “Pandemi sürecinin verdigi sikinti ve sorunlara ragmen mezun olan 113 ögrencimizden 31 tanesi (% 36,5 basari) Üniversite kazanarak ailelerini, ögretmenlerini bizleri mutlu ettiler. Hepsine ayri ayri tesekkür ediyor, bundan sonraki egitim - ögretim hayatlarinda üstün basarilar diliyorum. Bu ögrencilerimize de burs sözü veriyorum.”

TOPLUMU YÜKSELTEN- YOKSULLASTIRAN EGITIMDIR

Is Adami Üçgül; toplantiya istirak eden Ceyhan Ilçe Milli Egitim Müdürü ile Saban Üçgül ve Kardesleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ögretmenleri, Ögrencilerine yaptigi konusmasinda sunlari kaydetti;

“Bugün burada toplanma sebebimiz gelecegimiz, gözbebegimiz olan siz kiymetli ögrencilerimizin sinav basarilarina ve sevinçlerine ortak olmaktir. Öncelikle sevincinizi bizlerle paylastiginiz ve bu mutluluga bizleri de ortak ettiginiz için kendim ve ailem adina hepinize ayri ayri tesekkür eder; Ayrica geleceginiz için bu ilk adiminizdan sonraki geriye kalan tüm hayallerinizi de ayni basariyla gerçeklestirmenizi cani gönülden dileriz. Egitim ve ögretimde amaç, gençlerimizi ilgi ve yetenekleri dogrultusunda yetistirmek, onlari en iyi sekilde hayata hazirlamaktir. Egitim ailede baslar çevre katki saglar okul basariyi tamamlar. Bir ulusu yüksek bir toplum olarak yasatan da, yoksulluga düsüren de egitimdir. Öyleyse ülkemizin gelecegi, siz gençlerin elindedir. Ulusal varligimizi onurlu bir sekilde devam ettirecek nesiller de okullarda, ögretmenlerin ellerinde yeserecektir. Basta ögretmenlerimize ve siz ögrencilerimize çok büyük görevler düsmektedir. Ancak su da var ki, ögrenmeye kapali, okulu bos vermis bir ögrenci için ögretmen de pek bir sey yapamaz. Sizlerden istedigimiz; düsünen, arastiran, sinif içinde ve sosyal faaliyetlerde aktif, ögretmenlerinizle uyumlu ögrenciler olmanizdir. Inaniyorum ki, veli-ögrenci ve ögretmen, isbirligi içinde olurlarsa uzaktan egitimle birlikte problemler büyük ölçüde çözülür.”

BILGELIK BILGIYE YETENEK BECERIYE BAGLIDIR

Amacinin, gençleri bedensel ve zihinsel olarak saglikli bir sekilde yetistirmek; oldugunu savunan Hayirsever Is Adama Saban Üçgül, söyle konustu; “ Ögrencilerimizin, kendilerini mutlu kilacak ve toplumun mutluluguna katkida bulunacak bir meslek sahibi olmalarina yardimci olmaktir. Degerli ögretmenler, sevgili ögrenciler bildigimiz gibi kitalara yayildigi için pandemik bir hastalik olarak kabul edilen; ülkemizi de etkisi altina alarak ve halen devam eden bu hastalik süreci elbette hepimizi etkiledi. Bu süreçte karamsar olmayip, kendilerine inanarak sinavlarina çalisan ve kazanan ögrencilerimizi takdir ediyorum. Bilgelik bundan sonra ne yapilacagini, beceri bunun nasil yapilacagini bilmektir. Erdem ise bunu yapmaktir. Tabii ki burada sizlerle birlikte degerli hocalarimiza da ayri ayri tesekkür etmek gerekir. Onlarin da emegi sizlerde büyüktür. Bundan sonraki hayatinizda yapacaginiz seylerin, yapabileceklerinizi engellemesine izin vermeyin. Bizler Üçgül Ailesi olarak sizlerin basarisiyla gurur duyduk. Bugün de yarin da ve her zaman sizlerle gurur duymaya devam edecegiz. Bu vesile ile burada bulunan ve ülkemizin gelecegine yön verecek üniversiteyi kazanmis olan basta ögrencilerimizi ögretmenlerini ve velilerini gönülden tebrik ediyorum. Bu baglamda da naçizane sahsiyetimin bir nebze faydasi oldu ise de bunun gururunu tasiyorum. Siz ögrencilerden istegimiz okudugunuz ilimlerde en basarili ögrenci olma yolunda gayret sarfetmeniz ülkemizin kalkinmasinda rol oynayacak makam ve yerlere hakkaniyetle gelmeniz kalkinma yolunda fedakârlikla çalismanizdir. Benim tüm emelim budur. Bu duygu ve düsüncelerle hepinize basarilar diler, tekrar bundan sonraki egitim hayatinizin hayirli olmasini temenni ederim.”

ÜÇGÜL AILESINE SÜKRANLARIMI BORÇ BILIYORUM

Törende konusan Ceyhan Ilçe Milli Egitim Müdürü Murat Koçer, SABAN ÜÇGÜL ve KARDESLER MESLEKI ve TEKNIK ANADOLU LISESI’ni yaptiran okula her konuda destek veren Saban Üçgül ve kardeslerini tebrik ederek, Hayirsever Is Adami Saban Üçgül’e tesekkür plaketi verildi. Ceyhan Ilçe Milli Egitim Müdürü Koçer, söyle konustu; “ Saban bey sahsiniz nezdinde Üçgül Ailesine Ceyhan’a kazandirilan eser için sükranlarimizi sunuyorum. Idealist görev aski emanete sahip çikan Fatma Yenen hanimefendiye de tesekkürü bir borç biliyorum. Çocuklarin basarisi daim olsun.”


SABAN ÜÇGÜL ve KARDESLER MESLEKI ve TEKNIK ANADOLU LISESI Okul Müdiresi Fatma Yenen, ise düzenlenen programda yaptigi açiklamasinda sunlari kaydetti; “ Saban Üçgül ve kardeslerini okulun yapilmasindan bugüne kadar her zaman yanimizda gördük. Okulun bütün ihtiyaçlarinin yaninda olduklari gibi ögrencilerimizin de dertleri ve sikintilarinin yanlarinda oldular. Okulun etkinliklerinde, Kirtasiye ihtiyacinda Saban Üçgül ve Kardeslerini her zaman yanimda gördük. Simdi de ögrencilerimize burs vererek yanimizdalar. Yardimlarinin devamini bekliyoruz. Aileye sükran borçluyuz. Sonsuz tesekkür ediyoruz. “

Düzenlenen toplantida günün anisina toplu fotograf çekinilmesin ardindan, Hayirsever is Adama Saban Üçgül’e günün anisina plaket takdim edildi. Daha sonra toplu fotograflar çekilmesinin ardindan toplanti sona erdi.



Anahtar Kelimeler: Üçgül ailesi örnek oldu
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli