Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Uçurtması yüksek gerilim hattına takılan çocuk ölümden döndü

Uçurtması yüksek gerilim hattına takılan çocuk ölümden döndü

Adana’da yüksek gerilim hattına takılan uçurtmasını almaya çalışırken akıma kapılan 15 yaşındaki Furkan Dal ölümden döndü.

Uçurtmasi yüksek gerilim hattina takilan çocuk ölümden döndü
Adana’da yüksek gerilim hattina takilan uçurtmasini almaya çalisirken akima kapilan 15 yasindaki Furkan Dal ölümden döndü.
Adana'da yüksek gerilim hattina takilan uçurtmasini almaya çalisirken akima kapilan 15 yasindaki Furkan Dal ölümden döndü. Iki kolu ve sag bacagi kesildikten sonra, yataga mahkum kalan Furkan, simdi protez kol ve bacak takilmasi için yardim bekliyor.
Olay, merkez Seyhan ilçesi Akkapi Mahallesi'nde geçen 7 Subat günü meydana geldi. Iddiaya göre, 15 yasindaki Furkan Dal'in kuzeni Ibrahim Dal (15) ile birlikte mahallede uçurttugu uçurtma yüksek gerilim hattina takildi.
Bunun üzerine dama çikan Furkan, o sirada eline aldigi metal çubukla uçurtmayi almak istedi. Çubugu yüksel gerilim hattina uzatirken akima kapilan çocugu yaninda olan kuzeni Ibrahim, tekme atarak kurtardi. Bu sirada Furkan gözlerini açarak ‘Üzerime toprak atin' dedi ve kuzeni hemen toprak atti.
1 buçuk ay hastanede kaldi
Çevredeki komsularin olayi görmesi üzerine Furkan ambulansla Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi'ne kaldirildi. Burada 1 buçuk ay tedavi gören çocugun iki kolu ve sag bacagi kesilerek yataga mahkum kaldi.
Babasi Velit Dal'i da 2009 yilinda trafik kazasinda kaybeden ve annesiyle birlikte yasayan, maddi durumlari da yetersiz olan çocugun tekrar yürüyüp normal yasantisina devam edebilmesi için protez kol ve bacak takilmasi gerekiyor. Bu protez ücretinin de devlet sadece yüzde 7'sini karsiliyor ve aileye 1 milyon 60 bin lira protez faturasi çikiyor.
“1 milyon 60 bin liraya ihtiyacimiz var”
Olayi anlatan ve yegeninin bir an önce ayaga kalkmasini isteyen Alaaddin Dal (48), “Uçurtmayi kurtarmak için metal çubukla almak isterken yüksek gerilim çocugu çekmis. Kuzeni o an 3. kattan asagi düsecegini fark edince tekme atip kurtarmis. Elektrik çarpmasi sonucu Furkan'a artik nasil oluyorsa birisi diyor ki ‘Onlara söyle sana toprak atsinlar'. Bunun üzerine çocuk 'üzerime toprak atin' diyor. Allah kimseye yasatmasin. Çok zor bir durum. Biz devletimizden ve hayirseverlerden yardim bekliyoruz. Bu bir hayat kurtarmadir. Bir çocugu hayata kavusturacaklar. Bizim sadece protez bacak ve kollara ihtiyacimiz var. Baska hiçbir seye ihtiyacimiz yok. Devlet sadece yüzde 7'sini karsiliyor. Bizim 1 milyon 60 bin liraya ihtiyacimiz var” diye konustu.
Anne Züleyha Dal ise gözyaslariyla sadece çocugunun protezlerini istedigini söyleyerek, “Hayirseverler ve devletimizden yardim istiyoruz. Kendi yasindaki çocuklarin arasina gidip oynayabilmesini istiyoruz. Bu çocuklarin babasi 2009'da vefat etti. Protezi olsun baska hiçbir sey istemiyoruz. Oglumu diger çocuklarin arasinda görmek istiyorum” dedi.
“Protez ayak ve ellerim olursa derslerime çalisabilirim”
Furkan Dal ise doktor olmak istedigini belirterek, sunlari söyledi:
“Uçurtma uçuruyordum ve elektrik tellerine takildi. Çubuk uzattim ve mesafem varken elektrik çekti. Duvardan sarktim, düsecektim o anda kuzenim bana tekme atip kurtardi. Ben protez istiyorum, yürümek istiyorum. Arkadaslarimin arasina girmek istiyorum. Büyüyünce doktor olmak istiyorum ama protez ayak ve ellerim olursa derslerime çalisabilirim. Yardim istiyorum.”


  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli