Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yan baktın' kavgasında öldürülen 13 yaşındaki Boran'ın ailesi konuştu

Yan baktın

Adana'da 'yan bakma' meselesi yüzünden çıkan tartışmada bıçaklanarak öldürülen 13 yaşındaki Boran Özdemir'in anne ve babası, zanlıların en ağır cezayı almasını istedi.

Adana'da 'yan bakma' meselesi yüzünden çikan tartismada biçaklanarak öldürülen 13 yasindaki Boran Özdemir'in anne ve babasi, zanlilarin en agir cezayi almasini istedi.

Anne Raziye Özdemir, 'En agir cezayi almalarini istiyorum. Bu çocuklar az ceza alirsa ne olacak? Yine gidip baskasini biçaklayacaklar, yine bir annenin cani yanacak. Bu kadar basit olamaz' dedi.

 

Olay, 1 Eylül'de merkez Yüregir ilçesi Ali Hocali Mahallesi'nde meydana geldi. Iddiaya göre, dolmus bekleyen Boran Özdemir (13), o sirada ekmek almak için firinin önünde bekleyen Ö.T.'nin (16) 'Ne bakiyorsun' demesi üzerine iki çocuk arasinda tartisma çikti. Boran Özdemir, tartismanin büyümesi üzerine çevredeki markete sigindi. Bir süre geçtikten sonra marketten çikan Özdemir'e Ö.T. ve kardesi N.T. (15) saldirdi. Çikan arbedede N.T., Boran Özdemir'i 3 yerinden biçakladi ve kafasina odunla vurdu. Özdemir kanlar içerisinde yere yigilirken, Ö.T. ile kardesi N.T. olay yerinden kaçti. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine bölgeye polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Saglik görevlilerinin ilk müdahalesini yaptigi Özdemir, ambulansla Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi'ne kaldirildi. Burada yogun bakim ünitesinde tedavi gören Boran Özdemir, tüm müdahalelere ragmen 4 Eylül'de hayatini kaybetti. Özdemir, Ali Hocali Mezarligi'nda topraga verildi. Cinayet Büro Amirligi ekipleri N.T. ile agabeyi Ö.T.'yi gözaltina aldi. 2 kardes tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 13 yasindaki Boran Özdemir'in anne ve babasi evlatlari için adalet istedi.

 

Acili baba Arif Özdemir (49), 'Baska köyden sahislar bizim köyümüze firin oldugu için ekmek almaya geliyor. Biri içeride ekmegi alirken, digeri motosikletin üzerinde bekliyor. Oglum dolmusu beklerken karsidaki çocuk, 'Bana mi baktin' diyerek hakaret ve küfür ediyor. Bunun üzerine oglum markete siginiyor ve arkadasina telefon açiyor. 'Gel bana yardim et, bana saldiracaklar' diyor ama arkadasi da olayi saka sanip gelmiyor. Oglum marketten çiktiginda saldirip kalbinden ve 2 yerinden biçakliyorlar, kafasina da odunla vuruyorlar. Çocugum vahsi bir sekilde düsmanim, hasmim olmayan sahislar tarafindan katledildi. Adalet istiyorum' diye konustu.

 

'Ne baktin' diyerek çocuguma saldirdilar'

Anne Raziye Özdemir (45) ise oglunun evden çiktiktan 5 dakika sonra biçaklandigini belirterek, 'Oglumun daha kasim ayinin 28'inde 13 yasi dolacakti. Yanimdan ayrildi ve 5 dakikayi geçmedi komsularim bana haber verdi. Gittim baktim Boran yerde yatiyordu. Oglum dolmus yönüne bakarken 'Ne baktin' diyerek çocuguma saldirdilar' dedi. Anne Özdemir, ayrica N.T. ve Ö.T. kardeslerin geçmis yillarda makasla sinif arkadaslarini yaraladiklarini öne sürdü.

'Pisman olan 3 defa biçaklamaz'

Suçlularin hak ettigi cezayi almasini istedigini vurgulayan Raziye Özdemir, sunlari söyledi:

'Benim çocugum ben 'Dolmusa bakiyorum, size degil' dedigi halde katlettiler. Bu olaya sahidimizde var. 'Pismaniz' diyorlar. Pisman olan 3 defa biçaklamaz, kafasina agir darbe vermez. Oglumu canice öldürdüler. En agir cezayi almalarini istiyorum. Ilkokul çaginda kendi sinif arkadasini makasla yaraliyorsa aile bunlari gidip tedavi ettirecekti ancak aile birakmis. Bu çocuklar az ceza alirsa ne olacak? Yine gidip baskasini biçaklayacaklar, yine bir annenin cani yanacak. Bu kadar basit olamaz.'

 


  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false