Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Yılmaz Güney’e görkemli anma

Yılmaz Güney’e görkemli anma

Türk Sinemasının uluslararası üne sahip Çirkin Kral’ı Yılmaz Güney ölümünün 37’nci yıldönümünde yine Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikle anıldı.Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Livaneli Korosu ile birlikte ??

Adanali ünlü sanatçi Yilmaz Güney, ölümünün 37’nci yildönümünde Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikle anildi. Etkinlige katilan Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay ve Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin kürsüye birlikte çikarak birlik beraberlik vurgusu yapti ve CHP’nin iktidara yürüdügü mesajini verdi.

BU TABLO IKTIDAR TABLOSU

Çukurova Belediyesi bahçesinde gerçeklestirilen ve binlerce kisinin katildigi etkinlikte üç belediye baskani sahneye birlikte çikti. Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, CHP’nin kurulus yildönümünde Yilmaz Güney anma etkinligi yapmasinin anlamli oldugunu belirtti. Baskan Soner Çetin’in anma etkinligini her yil yaptigina dikkat çeken Zeydan Karalar, “Birlikten kuvvet dogar birlikte iktidara hep birlikte yürüyecegiz. Cumhuriyet Halk Partisi, Millet Ittifaki olmali. Çünkü CHP sanata sanatçiya deger veriyor. Bu iktidar tablosu hayirli olsun” dedi.

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay da her seyin birlik ve bütünlükle mümkün oldugunu söyleyerek, “Bizler bugüne kadar birlik bütünlük içinde sizlere layik olmaya çalistik, bundan sonra da daha fazla çalismak hepimizin temel düsüncesi. Bu çalisma azmimizi hiçbir zaman kaybetmeyecegiz ve hep birlikte iktidara yürüyecegiz” ifadelerini kullandi.

YILMAZ GÜNEY HIÇ UNUTULMAYACAK

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin ise “2014 yilinda göreve ilk seçildigimizde bir seyin farkina vardik; 9 Eylül 1984 yilinda Adana’mizin, Türkiye’nin yetistirdigi en büyük sanatçilardan, devrimcilerden Yilmaz Güney’in ölüm yildönümü oldugunu farkettik ve (varsa beni bagislasinlar) hiç anilmadigini farkettik. O yil yaptigimiz anma çok ses getirdi. Yilmaz Güney dostlari bunu burada birakmayin her yil yapin, dediler. Pandemi dönemi hariç her yil Yilmaz Güney’i andik” seklinde konustu. Baskan Soner Çetin söyle devam etti:

“Bu anma günlerinden birini sizinle paylasmak istiyorum. Fatos Güney’in de katildigi bir etkinlikte yine Yilmaz Güney dostlari vardi. Bir kisi daha olacakti ama saglik sorunlari nedeniyle katilamadi; Tarik Akan. Telefonla katildi ve salona hitap etti. Son kez sesi burada duyuldu ve bir süre sonra hayatini kaybetti. O geceyi hiç unutamam. Bundan sonra da firsat buldugumuz her zaman Yilmaz Güney’i anmaya devam edecegiz. Bazilari bu büyük sanatçiyi anmamizi elestirebiliyor. Ama o örümcek kafalara inat bu büyük devrimciyi anacagiz ve hiç unutturmayacagiz.”

YILMAZ GÜNEY ANLATILDI

Konusmalarin ardindan Alparslan Türkes Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Baskani Ahmet Karatas, Arastirmaci Yazar Vadullah Tas ve Gazeteci Yazar Mazlum Vesek Yilmaz Güney’in sanatçi kisiligi ve sinemaciligi üzerine bilgiler verdiler. Etkinlikte ayrica Yilmaz Güney’in cezaevinde lise arkadasi Yavuz Pagda’ya yazdigi mektup da okundu. Gecenin en ilgi çeken bölümlerinden biri Sunay Akin söylesisi oldu. Sair-Yazar Sunay Akin kendine özgü üslubuyla Yilmaz Güney’in sinemacilik anlayisini anlatti, hayatindan kesitler sundu.

 

SONER ÇETIN SESIYLE BÜYÜLEDI

Ardindan Livaneli Korosunun konseri coskuyla dinlendi. Aytekin Kaya’nin seslendirdigi türkülere baglamada Veli Acar, klavyede Baser Bakir eslik etti. Konser sirasinda Aytekin Kaya ile Baskan Soner Çetin de düet yapti. Aytekin Kaya ve Soner Çetin, Zülfü Livaneli’nin “Karli Kayin Ormani” ve “Eskiya Dünyaya Hükümdar Olmaz” eserlerini seslendirdi.

Pandemi kurallari gözetilerek yapilan etkinlige CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, CHP Adana Il Baskani Mehmet Çelebi, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Marakli, CHP Çukurova Ilçe Baskani Remzi Ümit Atay, CHP Adana Kadin Kollari Baskani Oya Tekin, Yilmaz Güney’in yegeni Fatih Pütün ve esi Neslihan Pütün de katildi.



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false