Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

YOLSUZLUK İDDİALARIYLA GÜNDEM OLAN DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE ŞİMDİDE ÇİFTÇİLER İSYANDA

 YOLSUZLUK İDDİALARIYLA GÜNDEM OLAN DSİ 6. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE ŞİMDİDE ÇİFTÇİLER İSYANDA

BASİRETSİZ YÖNETİCİLER BU DEFA ÇİFTÇİLERİN AHINI ALDI

 YOLSUZLUK IDDIALARIYLA GÜNDEM OLAN DSI 6. BÖLGE MÜDÜRLÜGÜNDE SIMDIDE ÇIFTÇILER ISYANDA

BASIRETSIZ YÖNETICILER BU DEFA ÇIFTÇILERIN AGINI ALDI

Dogrudan temin adi altinda ihalelere fesat karistirdiklari gerekçesiyle gündemde olan DSI6. Bölge Müdürlügünde simdi de çiftçileri çileden çikardi.

2019 yilinda Sayistay raporunda yolsuzluklari kanitlanan DSI 6. Bölge Müdürlügündeki bazi Müdürlerin hala o koltuklarda oturmalari vicdanlari sizlatirken bir vicdansizliklari da bu yil kurak geçen çiftçilerin sesine kulak tikadilar.

Çiftçilerin iddiasina göre Sulama Birliklerine  paralarini aldiklari halde su kanallarini açmadiklarindan dolayi Mahsullerinin tarlada çürüdügünü ileri sürdüler.

Pandemi dolayisiyla zor günler geçiren çiftçiler  su sikintisi yüzünden üretim yapamaz hale geldiklerini ileri sürerekHer yil ocak ayinda sulama birligi tarafindan kanala su verildigi bu kanal sayesinde tarlalarini bahçelerini suladiklarini  hatirlatarak,  bu yil Nisan ayinin son haftalari olmasina  ragmen hala kanallara su verilmediginden dolayi  perisan olduklari yönünde tepkilerini dile getirdiler

 

 Emre Batmaz; isimli bir çiftçinin yaptigi açiklamada 'Sulama birligi ücret tahsil ederken ediyor o zaman su ihtiyacimizi da karsilamak zorunda Adana yaniyor ama hala basta Ceyhan olmak üzere bir çok ilçe ve  köylerinde kanallarda su yok. . Bahçelerimizde meyve çiçekleri yaniyor.Sizin umurunuzda olmayabilir ama bizim umudumuz o çiçeklerdir. Evinize ekmegi o çiçekler sayesinde götürüyoruz. Üretimi engelliyorsunuz buna hakkiniz yok Bu vesileyle sulama birligini de Ziraat odasina da Çiftçiler birligine de Sayin Valimize da sesleniyoruz. Feryadimizi duyun ve vbizi magdur eden görevini hakkiyla yapmayan kim varsa hesabini da sorun diyerek' Yaklasan yaz ayi öncesi hakli taleplerini dile getirdiler.

 

KANALLARIN IÇI PISLIK YUVASI

Ayrica Kanallarin içinde pislik ve atik maddelerin oldugunun ifade eden çiftçiler. Buraya Sulama Birlikleri tarafindan su verildigi taktirde kanal içerisinde bulunan pisliklerden dolayi taskinliklara neden olacagi bu konuda da özellikle Kanallarin içerinin biran önce temizlenmesini  istediler

 



  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false