Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Yüreğir Belediyesi Geleceğe Nefes Oluyor!

Yüreğir Belediyesi Geleceğe Nefes Oluyor!

Yüreğir’de hayata geçirilen ‘Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Projesi’ kapsamında pazarlardan toplanan atıklar ayrıştırılarak organik gübreye dönüştürülüyor.

Yüregir’de hayata geçirilen ‘Topraktan Topraga Biyobozunur Atik Projesi’ kapsaminda pazarlardan toplanan atiklar ayristirilarak organik gübreye dönüstürülüyor.

 

Çevreye duyarli belediyecilik anlayisiyla hizmet ürettiklerini belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Biyobozunur atik projesi ile dogayi koruyor, israfin önüne geçiyor, gelecege nefes oluyoruz” dedi.

PAZAR ATIKLARI GÜBREYE DÖNÜSÜYOR

Pazar yerlerinden toplanan meyve sebze artiklarini kompost üretimiyle yeniden topraga döndüren ‘Topraktan Topraga Biyobozunur Atik Projesi’ hem ekonomiye hem çevre temizligine önemli katki sagliyor. Belediye ekipleri ve gönüllüler tarafindan pazarlardan toplanan organik atiklar özenle ayristirilarak kompost üretim alaninda gübreye dönüstürülüyor. Dönüsümle elde edilen gübre bölgede üretim yapan çiftçilere ücretsiz dagitiliyor.

DOGA DOSTU BELEDIYE

Doga dostu ve çevreye duyarli belediyecilik anlayisiyla önemli çalismalara imza attiklarini kaydeden Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Yüregir Belediyesi olarak böylesi degerli bir projenin öncüsü olmaktan gurur duyuyoruz. Ilçemizde hal ve pazarlarda sebze meyveden olusan biyobozunur gida atiklarini santiyemizde olusturdugumuz atik serim alaninda komposta dönüstürüp gübre olarak çiftçimize ücretsiz dagitiyoruz. Böylece tarimsal verimin artirilmasina katki sagliyor, üreticilerimizi destekliyor, israfin önüne geçiyor, dogamizi koruyor, gelecege nefes oluyoruz” seklinde konustu.

AKDENIZ MEYVE SINEGINE ÇÖZÜM

Akdeniz meyve sineginin en fazla barindigi yerlerin meyve ve sebze atiklari oldugunu hatirlatan Baskan Kocaispir, “Yas meyve sebze atiklari bölgemizde çiftçilerimizin basina bela olan Akdeniz meyve sineginin en fazla barindigi yerlerin basinda geliyor. Bu atiklar toplanarak geri dönüsümü yapildiginda ayni zamanda bu haserenin çiftçimize verdigi zarar da nispeten önlenmis oluyor” dedi.

FESTIVAL ATIKLARI DA GÜBRE OLDU

Bu yil ‘Sifir Atik’ ilkesi ile düzenlenen 5. Uluslararasi Adana Lezzet Festivali'nden toplanan gida atiklari yine proje kapsaminda Yüregir Belediyesi Biyobozunur Atik Serim Alani’nda toplanarak organik gübreye dönüstürüldü. Esi Raziye Kocaispir ve gönüllülerle birlikte ayristirma çalismalarina katilan Baskan Kocaispir, Adana'yi geri dönüsümde öncü bir kent yapmak istediklerini vurguladi. Etkinlige Vali Yardimcisi Huriye Küpeli Kan, Sosyal Girisimci Sef Ebru Baybara Demir ve gönüllüler katildi.



  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 18.7 ° Güneşli