Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDEN YABANCILARA TÜRKÇE KURSU

YÜREĞİR BELEDİYESİ’NDEN YABANCILARA TÜRKÇE KURSU

Yüreğir Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde yabancılara yönelik açılan ücretsiz Türkçe kursları yoğun ilgi görüyor. A1 seviyesinde başlatılan kurslarda Suriye, Afganistan ve Pakistan uyruklu 30 kursiyer Türkçe öğreni

YÜREGIR BELEDIYESI’NDEN YABANCILARA TÜRKÇE KURSU

Yüregir Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü bünyesinde yabancilara yönelik açilan ücretsiz Türkçe kurslari yogun ilgi görüyor. A1 seviyesinde baslatilan kurslarda Suriye, Afganistan ve Pakistan uyruklu 30 kursiyer Türkçe ögreniyor.

Yüregir Belediyesi’nin ilçede yasayan yabancilari günlük yasama ve topluma kaynastirmak üzere iki ay önce baslattigi Türkçe kurslari devam ediyor. Çetin Topçuoglu Kültürevi’nde hafta içi her gün ögleden önce ve ögleden sonra 15’er kisilik siniflar ve 4’er saatlik programlar halinde verilen kurslarda Suriye, Afganistan ve Pakistan uyruklu kursiyerler egitim görüyor. Toplamda 136 saatlik kursu tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazaniyor. Sertifika alan kursiyerler isterlerse egitimlerine A2 seviyesinde devam edebiliyor.

Pandemi kurallari çerçevesine kurs ögretmeni Özlem Yolaçan tarafindan verilen kurslara katilan kursiyerler, temel Türkçe bilgisinin yani sira günlük hayatta kullanilan deyimleri de ögrenerek insanlarla daha kolay iletisim kurabiliyor.

Kültürevlerinin her yastan insan için aktif birer egitim yuvasi oldugunu belirten Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, “Çetin Topçuoglu Kültürevimizde açtigimiz Türkçe kursumuzla ilçemizde önemli bir ihtiyaci gidermis olduk. Insallah bu kurslara katilan misafirlerimiz hem gündelik ihtiyaçlarini karsilayabilecek düzeyde Türkçe bilgisine hem de aldiklari sertifika ile isverenler tarafindan talep edilen belgeye sahip olacaklar” dedi.



  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli